HMS Networks neemt meerderheidsaandeel in Owasys Advanced Wireless Devices

09-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HMS Networks neemt meerderheidsaandeel in Owasys Advanced Wireless Devices

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), heeft op 1 juli 2021 60% van alle aandelen verworven in het Spaanse bedrijf Owasys Advanced Wireless Devices SL. communicatiebedrijf dat producten voor bedrijfsvoertuigen en industriële machines ontwerpt en vervaardigt.

Owasys biedt draadloze embedded communicatieplatforms om bewaking en besturing op afstand van een breed scala aan mobiele machines mogelijk te maken. Het portfolio omvat belangrijke producten zoals owa4x, een IoT-gateway voor het verwerken en verzenden van gegevens van bedrade en draadloze sensoren, apparaten en randapparatuur naar de cloud, en owa450, een IoT-platform voor het besturen en bewaken van gegevens van voertuigen en industriële machines op de rand.

Een selectie van waarde die door de oplossingen van Owasys wordt gecreëerd, omvat verminderde uitvaltijd van het wagenpark en datagestuurd onderhoud om serviceschema's te optimaliseren.

Het 60%-aandeel in Owasys werd door HMS overgenomen van het bestaande managementteam, dat 40% van de aandelen in handen blijft en het bedrijf zal blijven leiden. Owasys zal naar verwachting in 2021 een netto-omzet van EUR 5,5 miljoen en een EBIT van 1,4 miljoen hebben.

De overname zal in de toekomst een beperkte impact hebben op de winst per aandeel van HMS.

Terug naar nieuws overzicht