eG Innovations & xenappblog belichten Digital Workspace trends

08-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

eG Innovations & xenappblog belichten Digital Workspace trends

eG Innovations, specialist in het leveren van oplossingen voor het monitoren van digitale werkplekken, heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek "Digital Workspace Deployment & Performance Monitoring in the New Normal" in 2021. Het onderzoeksrapport, dat in samenwerking met xenappblog is uitgevoerd, is een compilatie van reacties van 1050 digitale werkplekprofessionals van over de hele wereld en bevat lessen, analyses en trends die nuttig zijn voor elke IT-professional die met digitale werkplektechnologieën werkt.

Het rapport biedt onder andere waardevolle informatie voor iedereen die in de end user computing (EUC) ruimte werkt. Het is niet verrassend dat de acceptatie van Microsoft's Windows Virtual Desktop-aanbod snel groeit, aldus het rapport.

Een digitale werkruimte is een geïntegreerd technologisch raamwerk waarmee werknemers en externe medewerkers in realtime toegang hebben tot hun apps en gegevens - op elk apparaat, vanaf elke locatie, ongeacht of de informatie is opgeslagen in de cloud of in een datacenter. Belangrijke technologieën voor digitale werkplekken zijn Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Cloud Service, Microsoft Remote Desktop, VMware Horizon, VMware Horizon Cloud Service, Microsoft Windows Virtual Desktops (WVD) en AWS WorkSpaces en AppStream.

Dit is een van de grootste onderzoeken die ooit zijn uitgevoerd in het domein van de digitale werkplek. Het werd uitgevoerd tussen december 2020 en februari 2021 en was specifiek gericht op veranderingen die organisaties moesten doorvoeren vanwege de COVID-19-pandemie. Lees het rapport hier.

Terug naar nieuws overzicht