Pentagon schrapt cloud contract met Microsoft Azure

07-07-2021 | door: Witold Kepinski

Pentagon schrapt cloud contract met Microsoft Azure

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, zet een streep door het Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) cloud contract met Microsoft. Het contract voldoet niet langer aan de vereisten. Nu zijn Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform, Oracle Cloud, en IBM opnieuw kanshebbers voor Pentagon cloud contract.

"Met de veranderende technologische omgeving, is het duidelijk geworden dat het JEDI Cloud-contract, dat al lang vertraging oploopt, niet langer voldoet aan de vereisten van het ministerie van Defensie", aldus het Pentagon. "Het veranderende landschap heeft ons denken gedreven", zegt John Sherman, waarnemend CIO van het Pentagon. "JEDI was destijds de juiste aanpak", maar met veranderende omstandigheden staan we nu op een andere positie."

Met een nieuwe plan, genaamd Joint Warfighter Cloud Capability, is het Pentagon van plan komende vijf jaar te gaan samenwerken met meerdere leveranciers, waarbij AWS een grote kanshebber is. Ook Google, IBM en Oracle maken kans om mee te doen.

Alle cloud partijen moeten opnieuw een voorstel insturen en aantonen dat hun services voorzien zijn van een sterke security. Een cloud architectuur is van vitaal belang voor het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Microsoft won het JEDI contract onder President Trump. AWS vond dat het contract onrechtmatig werd beïnvloed door president Donald Trump."Herevaluatie is niets meer dan een poging om een foute, niet objectieve en politiek corrupte beslissing te valideren", liet Amazon weten in een reactie. Oracle verloor eerder zijn laatste hoger beroep rond het mislopen van het JEDI Cloud-contract. Nu is er dus weer sprake van een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud