Boomi en Nalta vergroten veiligheid personeel Johan Cruijff Arena met IoT-platform

07-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Boomi en Nalta vergroten veiligheid personeel Johan Cruijff Arena met IoT-platform

Boomi, onderdeel van Dell Technologies en leverancier van cloudgebaseerde integration-Platform-as-a-Service-diensten (iPaaS), en consultant voor technologische oplossingen Nalta leveren het Internet of Things-platform Blue Force Tracking aan de gemeente Amsterdam, de Nationale Politie en de Johan Cruijff Arena. Blue Force Tracking ondersteunt hen bij het vergroten van de veiligheid van hun medewerkers.

De Johan Cruijff Arena ontvangt jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten voor (sport)evenementen, zoals de EK-wedstrijden die dit jaar deels in Amsterdam worden gespeeld. In een stadion dat bijna 55,000 bezoekers kan ontvangen, is veiligheid van groot belang. Om deze veiligheid te garanderen werkt de Johan Cruijff Arena nauw samen met de Gemeente Amsterdam en de Nationale Politie. Deze drie partijen zochten gezamenlijk naar een oplossing om politieagenten en medewerkers in en om het stadion te kunnen monitoren om zo snel te kunnen reageren op potentieel gevaarlijke situaties. Met Blue Force Tracking zijn ze daartoe in staat.

Onbewuste signalen opvangen

Blue Force tracking is een IoT-platform dat zich met behulp van biometrie richt op onbewuste signalen van medewerkers, zoals een verhoogde hartslag of oplopende lichaamstemperatuur. Stewards dragen Equivital-vesten, die continu meten hoe het met de steward gaat. Zodra een medewerker mogelijk in de problemen is, krijgt het platform een waarschuwing. Vervolgens wordt de locatie van de medewerker gedeeld en wordt de dichtstbijzijnde camera ingeschakeld voor een duidelijk zicht op de situatie.

Het platform dat Nalta heeft opgezet moest in staat zijn verschillende technologische oplossingen snel, betrouwbaar en veilig samen te brengen op één plek. De biometrische vesten van de stewards verzamelen veel data in weinig tijd. Deze data moeten snel gefilterd en gesorteerd worden. Daarnaast is het van groot belang diezelfde data veilig te kunnen verwerken en op te slaan. Boomi ondersteunt die als integratiepartner.

AtomSphere Platform van Boomi

Voor Blue Force Tracking wordt gebruik gemaakt van het AtomSphere Platform van Boomi, dat de integratie van de verschillende technologieën mogelijk maakt. Het platform is in zeven maanden tijd ontworpen en in zes weken tijd uitgerold. Daarnaast zorgt Boomi ervoor dat de oplossing schaalbaar is en in de toekomst kan worden uitgebreid tot een miljoen gebruikers in Amsterdam en de rest van Nederland. Data van deze gebruikers worden met het oog op veiligheidsrisico's opgeslagen in de vesten, en niet in de cloud.

Daan Groenink, Innovation Officer bij de Gemeente Amsterdam over de samenwerking: “Blue Force tracking stelt bedrijven in staat hun personeel ten alle tijde te kunnen monitoren in onveilige situaties. Zo komen we een stap dichterbij datagedreven veiligheid.” Rob Bloemendal, business consultant bij Nalta: "Dankzij Boomi kunnen we verschillende technologieën schaalbaar met elkaar verbinden. Hun platform is een onmisbaar onderdeel van onze oplossing."

Lees hier het hele verhaal over de samenwerking tussen Nalta, Gemeente Amsterdam, Politie Amsterdam, Johan Cruijff Arena en Boomi en bekijk hier de video. Een podcast serie tussen Boomi en Nalta is hier terug te luisteren. Boomi organiseert daarnaast op 14 juli 2021 een Data Driven Innovation Masterclass. Inschrijven kan hier.

Terug naar nieuws overzicht