NetApp vernieuwt ONTAP-software

06-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NetApp vernieuwt ONTAP-software

NetApp, gespecialiseerd in software op het gebied van cloud- en datamanagement, vernieuwt zijn ONTAP-software voor het ondersteunen van dataservices on-premises en in de cloud. Daarnaast komt het bedrijf met een reeks portfolio-updates voor oplossingen die gebruikmaken van ONTAP. Die updates hebben als doel om te voorzien in een flexibele basis voor de hybrid cloud en om datamanagement binnen on-premises- en cloudomgevingen samen te voegen. Daarnaast dienen ze het gebruik en de werking van hybrid-cloudservices te vereenvoudigen.

Het nieuwe aanbod omvat:

  • een flexibele NetApp Keystone-abonnementsdienst in samenwerking met Equinix;
  • een next-generation FlexPod die compute- en dataservices automatiseert voor de hybrid cloud;
  • en verbeterde datamanagementdiensten die datamanagement in sterk verspreide omgevingen centraliseren en vereenvoudigen.

NetApp voegt het beheer van on-premises- en public-omgevingen samen om te voorzien in nieuwe manieren om dataservices te gebruiken en te laten draaien. Daardoor kunnen bedrijven hun data eenvoudig inzetten – waar en wanneer ze die data ook nodig hebben.

Flexibele basis voor de hybrid cloud

Bedrijven moeten hun IT-omgevingen moderniseren om hybrid-cloudactiviteiten mogelijk te maken. NetApp update zijn basisoplossingen om hen beter te ondersteunen:

FlexPod: De nieuwe generatie van het wereldwijd vertrouwde converged-infrastructure-platform van NetApp en Cisco biedt een betere basis voor de hybrid cloud met de flexibiliteit om moderne workloads te draaien en beheren. Nieuwe mogelijkheden zijn intelligente applicatieplaatsing binnen on-premises en de cloud, geautomatiseerde hybrid-cloud-dataworkflows. En de mogelijkheid om FlexPod te gebruiken als een volledig beheerde, cloud-achtige dienst.
NetApp StorageGRID: De 11.5-versie van NetApp's schaalbare object store ondersteunt voortaan data-encryptie met behulp van extern keymanagement, biedt compliance en ransomwarebescherming met S3 object locks, en voorziet in betere performance dankzij de toevoeging van intelligente load balancing.

Gecentraliseerd datamanagement binnen hybrid-cloudomgevingen

Het beheren van data en applicaties in hybrid-cloudomgevingen kan behoorlijk uitdagend zijn. Bedrijven hebben een eenvoudige, gestandaardiseerde aanpak nodig. NetApp centraliseert datamanagement binnen de hybrid cloud om de zaken te vereenvoudigen. NetApp Cloud Manager en verbeterde multicloud-managementdiensten automatiseren ONTAP-dataservices om applicatiemigratie, disaster recovery, databescherming, governance en compliance te vereenvoudigen. Daarnaast helpt NetApp Astra, een applicatie-bewuste datadienst voor Kubernetes, klanten om stateful applicaties te beheren, beschermen en migreren in Google Cloud, Microsoft Azure en on-premises.

Organisaties hebben behoefte aan dezelfde financiële en operationele elasticiteit die ze via de cloud krijgen in hun datacenter. Met de vrijheid om workloads eenvoudig en veilig te verplaatsen en beheren binnen hybrid- en public-cloudomgevingen. De nieuwe NetApp Keystone Flex Subscription with Equinix biedt klanten de mogelijkheid om Keystone-datadiensten te implementeren in Equinix International Business Exchange (IBX) voor low-latency toegang tot meerdere clouds. Dit zonder hun data naar de cloud te hoeven verplaatsen. De Keystone Flex Subscription with Equinix wordt door NetApp exclusief als enkel abonnement geleverd.

Keystone Flex Subscription with Equinix

Royce Thomas, senior vice president, strategic alliances and global account management bij Equinix: “NetApps Keystone Flex Subscription with Equinix biedt een flexibel, on-demand storage-alternatief voor traditionele capex-infrastructuurinvesteringen. Met dit aanbod kunnen bedrijven wereldwijd hun data naast de cloud hosten en gebruikmaken van Equinix Fabric™ voor een verbinding met serviceproviders. Daarbij profiteren ze van gecentraliseerd hybrid-clouddatamanagement binnen alle grote public clouds.”

Kim Stevenson, senior vice president en general manager, foundational data services business unit bij NetApp: “Een hybrid-cloudstrategie is essentieel om ervoor te zorgen dat bedrijven de groei en complexiteit van verspreide data en applicaties bijhouden, in onzekere tijden het hoofd boven water houden én effectief concurreren in de digitale economie. NetApp is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven tijdens elke fase van hun digitale transformatie door hybrid-cloudstrategieën en technologieën te implementeren die hen helpen de concurrentie altijd een stap voor te blijven.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud