Orange en Nokia implementeren Industry 4.0 4G/5G private network

02-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Orange en Nokia implementeren Industry 4.0 4G/5G private network

Orange en Nokia hebben de uitrol aangekondigd van een 4G/5G-private network in combinatie met network slicing in de fabriek van Schneider Electric in Le Vaudreuil, Frankrijk. Network slicing is een sleutelfunctie voor het beheer van end-to-end 4G/5G quality-of-service en beveiliging van industriële processen, operaties en applicaties in Industrie 4.0.

Nokia werd door Orange geselecteerd om een sliced 4G/5G private network te bouwen voor een moderne industriële omgeving, dat betrouwbare, schaalbare en duurzame connectiviteitsoplossingen biedt voor industriële toepassingen.

De slicing-oplossing van Nokia ondersteunt bestaande LTE-, 5G Standalone- (5G SA) en 5G Non Standalone- (5G NSA) apparaten en omvat ook domeincontroller-software in RAN-, kern- en transportlagen om volledige slice-connectiviteit mogelijk te maken. De slice-continuïteit tussen LTE en 5G NR stelt Orange en Schneider Electric in staat om een state-of-the-art indoornetwerk te exploiteren in een industriële omgeving. Met deze oplossing gaan beide partners door met het implementeren en testen van het beheer van de verschillende prioriteiten, prestaties en beveiligingsmogelijkheden die zijn aangepast aan hun innovatieve toepassingen, terwijl de netwerkbronnen worden geoptimaliseerd.

Als wereldwijd netwerk gebaseerd digitaal dienstenbedrijf met een dubbele expertise van zowel operator als end-to-end integrator, biedt Orange Business Services zijn industriële klanten een volledig portfolio: Mobile Private Networks (MPN) gebouwd op private infrastructuren, virtuele MPN's op het publieke netwerk en hybride MPN's die private en publieke infrastructuren combineren. De keuze van de architectuur wordt gemaakt om zo goed mogelijk te voldoen aan de beveiligings-, prestatie- en veerkracht vereisten van de toepassingen van de bedrijfsklanten, zowel op als buiten de industriële campussen, en om de kosten te optimaliseren.

Arnaud Vamparys, Senior Vice President Radio Networks bij Orange Innovation en 5G Champion, zei: "Dankzij Nokia's geavanceerde slicingtechnologie kan Orange samen met Schneider Electric de kracht van schaalbare private 4G/5G-connectiviteit toegepast op industriële toepassingen verder onderzoeken."
Tommi Uitto, President Mobile Networks bij Nokia, zegt: "Met Nokia's network slicing oplossing kunnen Communication Service Providers en Enterprises genieten van first to market voordeel door de vroege lancering van nieuwe slicing diensten, voor alle eindgebruikers uitgerust met 4G of 5G toestellen. Als jarenlange innovatiepartner is Nokia verheugd om deze primeur met Orange te behalen in een industriële productieomgeving."

Terug naar nieuws overzicht