Ellen Sano en Rogier van den Heuvel aan het roer bij Visma yuki

02-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ellen Sano en Rogier van den Heuvel aan het roer bij Visma yuki

Visma | yuki krijgt nieuw co-leiderschap. Het fintech bedrijf dat zich specialiseert in cloud boekhoudsoftware voor accountants en ondernemers groeide onder leiding van oprichters Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet uit tot een grote speler in de accountancy sector. Op 1 juli draagt CEO Lucas Brentjens al zijn operationele verantwoordelijkheden over aan Ellen Sano en Rogier van den Heuvel. Vanaf die datum zullen zij samen The Yuki Company gaan leiden. Lucas Brentjens blijft na 1 juli bij Visma | yuki betrokken als board member en zal een adviserende rol krijgen op gebied van productontwikkeling en strategie.

Met deze beslissing zet Yuki in op een nieuw groeipad. Ellen: “Rogier en ik versterken elkaar. Samen kunnen we onze ambities waarmaken, de groei aan houden en de samenwerking tussen de landen verder versterken.” Ellen is sinds 2015 werkzaam bij Yuki, eerst als sales manager en daarna als Managing Director Yuki België. Ze blijft operationeel verantwoordelijk voor Yuki België en krijgt daarnaast (Product) Development in haar portefeuille.

Rogier, sinds 2020 werkzaam als Managing Director Yuki Nederland, blijft operationeel verantwoordelijk voor de Nederlandse Yuki organisatie, waaronder ook DizzyData en Yaarwerk vallen. Daarnaast krijgt hij Finance in zijn portefeuille. “Wij denken dat het delen van de CEO positie een meer moderne aanpak van leiding geven is”, aldus Rogier. “We zijn geen organisatie met een sterke hiërarchie. Samen kunnen we veel sneller beslissingen nemen die vanuit verschillende invalshoeken benaderd zijn. We kunnen individueel werken of als een team als we dat willen.”

Lucas is optimistisch over de weg die Yuki ingeslagen is: “Yuki is beland in een nieuwe fase, waarin ruimte is voor verdere groei en ontwikkeling. Dit is een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap. Ellen en Rogier vullen elkaar goed aan qua vaardigheden en persoonlijkheid. Daarmee draag ik Yuki over aan ervaren handen en blijf ik zelf vanuit de board nauw betrokken bij Yuki en andere bedrijven binnen de Visma Connected Experience voor Accountants.”

Terug naar nieuws overzicht