Aruba voorziet machinebouwer AWL-Techniek van nieuwe architectuur

02-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aruba voorziet machinebouwer AWL-Techniek van nieuwe architectuur

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, heeft machinebouwer AWL-Techniek voorzien van een nieuwe architectuur. Dankzij de Aruba-architectuur is centraal beheer en security mogelijk van het high-performance, uniform netwerk. Wentzo Wireless, Aruba-partner en al lange tijd leverancier van IT-services voor AWL, maakte het voorstel en ontwerp van de architectuur, inclusief een brede selectie Aruba-oplossingen.

AWL is wereldwijd actief, maar het hart van zijn activiteiten is gevestigd in Harderwijk, waar het bedrijf in 1993 werd opgericht. Op een internationale markt is de bescherming van het intellectueel eigendom van zijn ontwerpen essentieel. De uitdaging voor AWL is om een werkplek te creëren die samenwerkingsgericht en dynamisch is, en tegelijkertijd veilig en gecontroleerd. Het bedrijf wil dat de engineering-teams in Nederland kunnen werken aan liveprojecten met collega’s in China, maar heeft tegelijkertijd behoefte aan een rigoureuze segmentatie van de netwerktoegang. Daarnaast zijn netwerkperformance en -security voor engineers van essentieel belang, omdat zij afhankelijk zijn van de wifi-verbinding voor toegang tot zeer veeleisende applicaties tijdens hun werk. Bovendien wilde AWL er zeker van zijn dat het netwerkbeheer en de netwerkexpertise in-house bleven.

Een architectuur met acht Aruba-oplossingen
De door Wentzo Wireless ontworpen Aruba-architectuur voldoet aan alle eisen van AWL en bevat acht verschillende Aruba-oplossingen. ClearPass Policy Manager creëert veilige netwerktoegang, AirWave vereenvoudigt netwerkbeheer met duidelijk inzicht in de vaste en draadloze netwerkomgeving, en NetEdit voorziet in essentieel, door AI ondersteund verandermanagement en automatisering in het hoofdnetwerk.

Ook bevat de architectuur tachtig Aruba Wi-Fi 6-accesspoints, die zijn geïmplementeerd op het nieuwe hoofdkantoor en het tweede datacenter dat AWL recent heeft geopend. Ook is er een virtuele cluster van twee paar Aruba 3825-core switches aanwezig die de twee datacenters verbinden via twee redundante 100Gb-links en de server en storagelagen voeden. De campustoegang bestaat uit stacks van Aruba 2930m-switches, voor volledige redundantie en hoge beschikbaarheid voor alle gebouwen van AWL. Daarnaast wordt de wifi beheerd door een redundante set Aruba 7205-mobility controllers per gebouw en georkestreerd door een virtuele mobility conductor. De toegangs- en wifi-lagen worden gerepliceerd in alle vestingen en bieden consistente en eenduidige beheer- en securitypolicy’s.

Netwerkbeheer en -expertise in-house
Naast het ontwerpen en leveren van de architectuur, organiseerde Wentzo Wireless drie trainingsavonden voor de netwerkmanagers van AWL. De training werd geïnitieerd om ervoor te zorgden dat AWL zelf de Aruba-oplossingen kon implementeren en beheren. Op deze manier blijft het netwerkbeheer en de netwerkexpertise in-house. Dat was met name belangrijk voor ClearPass, dat het AWL-team in staat stelt securitypolicy’s uit te rollen binnen de hele omgeving. Met ClearPass heeft het bedrijf volledige controle over verschillende interne en externe gebruikersprofielen en VLAN’s, voor volledige grip op toegang voor projectteams, derde partijen of klanten. Voor verdere ondersteuning hebben de netwerkmanagers ook continu toegang tot Aruba’s Airheads-community, met near-realtime advies en best practices.

In de toekomst wordt het netwerk doorontwikkeld. AWL kijkt naar verdere segmentatie, met de mogelijkheid om bandbreedte en security-instellingen te prioriteren voor verschillende applicaties en gebruikers, of event-devices. Echter, voor nu heeft AWL het gewenste segmentatieniveau en in-house beheer.

Reint Cornegoor, IT Project Manager bij AWL: “De Aruba-architectuur helpt ons om ons eigen route te bepalen, precies wat we nodig hadden. Wat ik niet wilde, was een situatie waarin systemen automatisch worden geüpdatet door serviceproviders. Wij weten het beste wanneer updates moeten worden uitgevoerd. Bovendien hebben we nu een omgeving die gebruikers eenvoudiger toegang geeft en voor ons makkelijker is om te onderhouden.”

Terug naar nieuws overzicht