Hewlett Packard Enterprise koopt Zerto

01-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Hewlett Packard Enterprise koopt Zerto

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Zerto, een speler in oplossingen voor cloud databeheer en de bescherming. Met deze transactie gaat een bedrag van 370 miljoen dollar gemoeid. De overname breidt de activiteiten van HPE GreenLake uit en draagt verder bij aan de transformatie van HPE Storage tot een aanbieder van cloud-native, softwaregedefinieerde data services.

“Data is uitgegroeid tot het belangrijkste bedrijfsmiddel van organisaties”, zegt Antonio Neri, de bestuursvoorzitter en CEO van HPE. “Door de explosieve gegevensgroei aan de netwerkrand en binnen hybride omgevingen krijgen organisaties te maken met aanzienlijke complexiteit rond het beheer en de bescherming van hun data. De marktleidende software van Zerto voor cloud databeheer en gegevensbescherming breidt het aanbod van cloudgebaseerde data services van HPE GreenLake verder uit. Klanten kunnen op die manier hun data veilig houden en daar snel inzichten uit putten, van de netwerkrand tot en met de cloud.“

Cloud-gebaseerde data services van HPE GreenLake
De op journals gebaseerde continuous data protection (CDP)-technologie van Zerto combineert functionaliteit voor disaster recovery, back-up en datamigratie binnen één gebruiksvriendelijke softwareoplossing voor het beheer en bescherming van data op locatie, in hybride clouds en in multi-cloudomgevingen. De totale omzet in de markt voor data protection as a service (aaS) zal naar verwachting toenemen van 7,7 miljard dollar in 2020 tot 15,3 miljard dollar in 2024. Dit vertegenwoordigt een gemiddelde jaarlijkse groei van 19%.1 Zerto zal als aaS beschikbaar zijn via HPE GreenLake en de Data Services Cloud Console.

“Data staat aan de basis van digitale transformatie, en organisaties moeten die beheren, beschermen en mobiliseren”, zegt Tom Black, senior vice president en directeur van HPE Storage. “Klanten blijven worstelen met forse complexiteit rond het beheer van data in hun hybride en multi-cloudomgevingen. Zerto brengt HPE in een nog betere positie om een oplossing voor hun problemen te bieden en uit te groeien tot leider in databeheer en gegevensbescherming met deze aanvulling op de clouddiensten van HPE GreenLake.”

Zerto stelt organisaties in staat om binnen enkele minuten te herstellen van ongeplande downtime als gevolg van ransomware-aanvallen, storingen en andere incidenten. Zijn technologie maakt het mogelijk om data te herstellen naar de toestand waarin die verkeerde tot een paar seconden voordat er een cyberaanval of storing optrad. Zerto zorgt daarnaast voor eenvoudige replicatie en migratie van data tussen VMware vSphere- en Microsoft Hyper-V-omgevingen en op cloud-native wijze naar Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Zerto breidt de pool van talent en het aanbod van cloud data services van HPE uit; het distributiekanaal en de installed base van HPE vergroten de reikwijdte van Zerto

Het in 2009 opgerichte en in zowel Herzilya in Israël als Boston gevestigde Zerto heeft circa 500 werknemers in dienst. Deze bedienen ruim 9.000 klanten, waaronder grote ondernemingen en managed service providers. Zerto is brancheleider in de bloeiende markt voor bescherming en replicatie van data en de razendsnel groeiende disaster-recovery-as-a-service (DRaaS)-markt. De overname van Zerto zal de R&D-activiteiten van HPE aanzienlijk versnellen en ervoor zorgen dat HPE uitgroeit tot een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor databescherming en gegevensbeheer. Zerto zal naar verwachting kunnen profiteren van de wereldwijde aanwezigheid, het distributiekanaal en de installed base van HPE. Samen vertegenwoordigen HPE en Zerto een sterke combinatie van technologieën, cloudactiviteiten en go-to-marketmogelijkheden die het beheer en de bescherming van data in de cloud vereenvoudigen in aansluiting op de edge-to-cloud-strategie van organisaties.

“De edge-to-cloudstrategie en het krachtige leiderschap van HPE GreenLake zijn een perfecte match voor Zerto”, zegt Ziv Kedem, de CEO van Zerto. “De combinatie van het brancheleidende softwareplatform van Zerto voor cloud databeheer en gegevensbescherming met de cloudgebaseerde data services en go-to-market reikwijdte van HPE zal onze gezamenlijke klanten en partners een ongeëvenaarde ervaring bieden.”

Informatie over de overname

HPE neemt Zerto over voor 370 miljoen dollar in contanten. Het is van plan om deze overname te financieren op basis van de kaspositie op zijn balans. De transactie zal HPE dit jaar naar verwachting voor meer dan 130 miljoen dollar extra bruto-omzet opleveren en de omzet van HPE uit ‘as-a-service’-oplossingen met een derde vergroten. De verwachting is dat de overname vanaf het derde kwartaal van het boekjaar 2023 een positieve bijdrage zal leveren aan de niet-GAAP operationele winst van HPE.

Het managementteam van Zerto zal tot de organisatie van HPE toetreden na de voltooiing van de overname, die naar verwachting in het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 van HPE een feit zal zijn, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en overige standaardvoorwaarden voor overnametransacties. Zodra de overname is voltooid zal Zerto deel uitmaken van HPE Storage en verslag uitbrengen aan Tom Black, senior vice president en algemeen directeur van het laatstgenoemde bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Security