Zyxel: Digitale nomaden blijven binnen de landsgrenzen

05-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel: Digitale nomaden blijven binnen de landsgrenzen

Digitale nomaden zijn gewend om wereldwijd op afstand te werken op de manier die zij prettig vinden. De corona-pandemie heeft ze hierin beperkt, waardoor ze de voorkeur gaven aan binnenlandse locaties.

Dit meldt Zyxel. Door de coronaviruspandemie zijn miljoenen werknemers van over de hele wereld hun werk buiten het kantoor gaan uitvoeren. Hoewel werken op afstand voor miljoenen werknemers het nieuwe normaal is, geldt dit al zo’n tien jaar voor digitaal nomadisme.

Digitaal nomadisme

Digitaal nomadisme is een concept dat voor het eerst in 1997 werd genoemd door auteurs Tsugio Makimoto en David Manners om professionals te beschrijven die een nomadische levensstijl leiden met behulp van draadloze connectiviteitstechnologieën.

Het aantal digitale nomaden groeit. De levensstijl van digitale nomaden beweegt mee met de technologische ontwikkeling, aangezien het overal kunnen werken daarvan afhankelijk is. De kern van de digitale nomadische cultuur is de mogelijkheid om op afstand te werken, met evenveel ononderbroken en hoge efficiëntie als in een kantooromgeving. Deze levensstijl is volledig gebaseerd op draadloze netwerktechnologieën en trekt miljoenen nieuwe professionals aan die op afstand beginnen te werken. Mede door de beperkingen die door het coronavirus zijn opgelegd.

Trend

Reisbeperkingen die met de pandemie zijn ontstaan, doen vermoeden dat mensen meer naar het platteland willen verhuizen. Volgens het kadaster is deze trend al eerder ingezet maar zal die nu versnellen, wat halverwege 2021 zal blijken. En volgens stadssocioloog Max Nathan, verbonden aan het University College London, is er in vele landen sprake van een verplaatsing van het centrum naar de periferie. Niet alleen gezinnen, maar veel meer groepen zijn op zoek naar ruimte en groen.

Door de huidige netwerktechnologieën hoeven digitale nomaden zich geen zorgen te maken over internettoegang bij het kiezen van een verblijfplaats voor de komende weken, maanden of jaren. Oo een geïmproviseerde kamp kan nu een veel betere internetverbinding hebben dan het gemiddelde kantoor, mits geschikte netwerkproducten gebruikt worden.

Zyxel WAH7601 4G LTE draagbare router

Als voorbeeld noemt Zyxel de Zyxel WAH7601 4G LTE Portable Router. Deze biedt een langere servicetijd en beter wifi-signaal in vergelijking met smartphone-hotspots die tegelijkertijd andere taken moeten uitvoeren. WAH7601 biedt een internetverbinding met datasnelheden tot 150 Mbps met ondersteuning van categorie 4. Dankzij het compacte plug-and-play-ontwerp is het mogelijk om direct een persoonlijke internetverbinding tot stand te brengen voor degenen die mobiel werken, kamperen of op vakantie zijn. Doordat het toestel makkelijk in de broekzak mee te nemen is, is het een alternatief voor een vaste internetaansluiting. Zeker voor mensen die voor langere tijd een internetverbinding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld in een zomerverblijf.

Een ander voorbeeld dat Zyxel aanreikt is de Zyxel LTE2566 4G-modemrouter. Deze biedt 4,5G-internettoegang op locaties waar geen landlijnen zijn zoals ADSL, glasvezel of kabel-tv of wanneer deze lijnen worden onderbroken. Dit doet dit model met 300 Mbps download (DL), 50 Mbps (UL) upload capaciteit, op de meest uitgestrekte plaatsen waar geen vaste lijnen zijn, wat voor een ononderbroken communicatie en een efficiënte workflow zorgt.

Terug naar nieuws overzicht