Redactie - 03 juli 2021

Staatsbosbeheer stapt over op e-facturatie via tradeinterop

Staatsbosbeheer stapt over op e-facturatie via tradeinterop image

Staatsbosbeheer start met e-facturatie via tradeinterop, om inkomende facturen efficiënter en duurzamer te verwerken. Met laagdrempelige aansluitmogelijkheden wordt de overstap naar e-facturatie voor leveranciers eenvoudig gemaakt.

Staatsbosbeheer stapt over op e-facturatie, omdat XML facturen automatisch verwerkt kunnen worden en er geen handmatige handelingen meer aan te pas komen. “Dit scheelt ons veel tijd,” aldus Bas Avis, Projectleider e-facturatie bij Staatsbosbeheer. “Daarnaast ligt de kwaliteit van inkomende facturen veel hoger dan die van de scan- en herken software die we gebruikten. Via Tradeinterop krijgen we e-facturen binnen met meer factuurdetails. De validatie van factuurgegevens, zoals ordernummer en kostenplaats zorgt ervoor dat een factuur sneller door ons proces gaat.”

Na een uitgebreide test is Staatsbosbeheer nu klaar voor het aansluiten van al haar leveranciers op e-facturatie. “Leveranciers worden actief benaderd met het verzoek om e-facturen te sturen”, vertelt Bas. “Wij hebben een groot aantal leveranciers en het merendeel daarvan levert maandelijks slechts enkele facturen aan. De tooling van tradeinterop gaat ons helpen om dit proces te automatiseren en het voor leveranciers zo gemakkelijk mogelijk te maken om over te stappen.” Leveranciers kunnen hun e-facturen op verschillende manieren en in verschillende formaten aanleveren. Dit houdt de impact op de processen van leveranciers zo laag mogelijk.

Inzicht in factuurstromen
Staatsbosbeheer krijgt inzicht in de factuurstromen met behulp van dashboards. “Met onze dashboards heeft Staatsbosbeheer realtime inzicht in haar inkomende factuurstromen”, vertelt Jaap Jan Nienhuis, e-procurement expert bij tradeinterop. “Met deze informatie kan Staatsbosbeheer snel schakelen en het onboardingproces waar nodig verder optimaliseren.”