Redactie - 03 juli 2021

BroadForward wint eerste GSMA Global Mobile Awards

BroadForward wint eerste GSMA Global Mobile Awards image

Het Nederlandse BroadForward heeft zijn eerste GSMA Global Mobile Awards (GLOMOs) gewonnen na zes eerdere nominaties nominaties. "En het is voor ons een belangrijke prijs omdat juist deze submissie onze product ontwerp voordelen erkent voor de overgang van legacy 2G, 3G, 4G core network functions naar 5G", zo meldt Steven van Zanen, Head of Product Management & Marketing bij BroadForward.

De GSMA heeft de BroadForward-softwareoplossing tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona bekroond voor zijn baanbrekende innovatie waarmee operators een 4G-5G Hybrid Core kunnen inzetten. De intelligente softwareoplossing zorgt ervoor dat operators geen aparte silo's voor 4G en 5G hoeven te bouwen en onderhouden, en niet van de ene op de andere dag hoeven over te schakelen van 4G naar 5G Core. Zonder een Hybrid Core moeten operators een volledige set nieuwe 5G-netwerkfuncties aanschaffen voor een volledig gevirtualiseerde servicegebaseerde Core-netwerkarchitectuur. Daarnaast moeten ze overstappen op HTTP/2 als de 5G-signaleringstechnologie. Om te voorkomen dat operators deze grote stappen in één keer moeten zetten, is de BroadForward geconvergeerde signaleringsoplossingstelt operators in staat om meerdere generaties kernnetwerkfuncties naast elkaar te hebben en tegelijkertijd samen te werken. De oplossing maakt het mogelijk om bestaande 4G-netwerkcomponenten (en zelfs legacy 2G/3G-systemen) te behouden en te combineren met nieuwe 5G-kernnetwerkfuncties in een virtuele omgeving. Operators gebruiken de BroadForward-oplossing om elke combinatie van de routerings- , interworking-, beveiligings- of opslagfuncties aan boord in te zetten , voor integratie en co-existentie van 2G-, 3G-, 4G-, 5G-, vaste- en wifi-systemen en meer. De oplossing is in gebruik bij 70+ serviceproviders (MNO's, MVNE's, MVNO's, IPX, IoT) over de hele wereld, met combinaties van kernsignaleringsfuncties voor alle mobiele toegangstechnologieën, waaronder 5G.

Taco Schoute, CEO van BroadForward: “ Het is een grote eer om door de GSMA erkend te worden voor ons leiderschap in het leveren van intelligente, geconvergeerde signaleringssoftware . Operators zijn steeds meer op zoek naar de beste producten zoals die van ons om de complexiteit en kosten te verminderen en tegelijkertijd de flexibiliteit te vergroten op weg naar een gevirtualiseerde 5G Core. De BroadForward-oplossing ondersteunt een flexibele netwerkovergang van legacy-producten naar de equivalente 5G NG-functies. Dit is waar we goed in zijn en hoe we operators kunnen helpen bij het flexibel en beheersbaar inzetten van nieuwe generaties netwerken.”