Exertis kondigt overname van Azenn aan

Tim Griffin, Managing Director van DCC Technology

30-06-2021 | door: Witold Kepinski

Exertis kondigt overname van Azenn aan

Exertis, een Britse speler in technologie distributie, heeft aangekondigd dat het nu de overname van het Franse Azenn Holding Développementheeft afgerond, nadat het eerder deze maand goedkeuring had gekregen van de regelgevende instanties.

Azenn is een distributeur van gestructureerde bekabelingsoplossingen en netwerkapparatuur voor de Franse installatiemarkt. Het biedt ook logistieke, renovatie- en ensceneringsdiensten voor netwerkapparatuur aan enkele van de grootste telecomoperatoren in Frankrijk.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Montauban de Bretagne, Bretagne, en heeft ongeveer 200 mensen in dienst op vijf locaties in Frankrijk, waaronder een groot distributiecentrum in Satolas-et-Bonce, Lyon. Azenn realiseerde het afgelopen boekjaar een omzet van € 60 miljoen.

Azenn wordt geleid door Philippe Betherlot, President, die bij het bedrijf zal blijven en de toekomstige groei van Azenn zal blijven stimuleren. Philippe Betherlot, zegt: “Deze overname is een geweldige kans voor Azenn, onze mensen en onze klanten. We kijken er echt naar uit om deel uit te maken van de steeds groter wordende DCC Technology-business.”

De overname van Azenn zal het dienstenaanbod van Exertis Connect, de bestaande commerciële activiteiten van Exertis in Frankrijk, aanvullen, verbeteren en uitbreiden. Exertis Connect, geleid door Eric Bousquet, zal de uitbreiding van het aanbod van bekabeling en netwerkapparatuur van Azenn aan nieuwe klanten vergemakkelijken.

Deze acquisitie zet de Europese expansie van Exertis voort, na de acquisities van Amacom, Comm-Tec en Keren in de afgelopen twee jaar. Clive Fitzharris, Managing Director van Exertis International, zegt: "Azenn past uitstekend bij onze bestaande commerciële activiteiten in Frankrijk en stelt ons in staat om een breder scala aan netwerkapparaten en bekabelingsoplossingen aan klanten aan te bieden, zowel binnen als buiten het gebouw."

Tim Griffin (foto), Managing Director van DCC Technology zegt: “Als bedrijf dat we al een aantal jaren bewonderen, zijn we verheugd om Azenn toe te voegen aan de Exertis-familie. Ik kijk ernaar uit om met Philippe en het Azenn-team samen te werken om verdere groei in het bedrijf te stimuleren en nog meer waarde toe te voegen aan onze klanten- en leverancierspartners.”

Exertis is de belangrijkste handelsnaam van DCC Technology.

Terug naar nieuws overzicht