Zoom neemt Kites over

30-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Zoom neemt Kites over

Zoom Video Communications neemt Karlsruhe Information Technology Solutions (KITES) over. Deze start-up ontwikkelt real-time oplossingen voor machinevertalingen. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Kites is opgericht in 2015 en heeft zijn wortels in het Karlsruhe Institute of Technology, waar mede-oprichters Dr. Alex Waibel en Dr. Sebastian Stüker faculteitsleden zijn. Het getalenteerde team van Kites, bestaande uit 12 onderzoekswetenschappers, ondersteunt het engineering-team van Zoom bij het verder uitbouwen van de MT-mogelijkheden van het bedrijf. Het doel is het verhogen van de efficiëntie en productiviteit tijdens Zoom-meetings in meerdere talen.

"We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze gebruikers gelukkiger te maken en de productiviteit van vergaderingen te verbeteren. MT-oplossingen spelen een grote rol in het verbeteren van ons platform voor Zoom-klanten over de hele wereld", zegt Velchamy Sankarlingam, President of Product and Engineering bij Zoom. "Onze beide bedrijven hebben dezelfde missie om samenwerking makkelijker te maken. Met de hulp van het indrukwekkende team van Kites kunnen we dit ongeacht taal, geografische locatie of andere barrières bereiken. We zijn er dan ook van overtuigd dat het team een zeer goede fit is voor Zoom."

Taalbarrières doorbreken

"Bij Kites werken we om taalbarrières te doorbreken en naadloze interactie tussen talen tot iets alledaags te maken. Wij bewonderen Zoom al lange tijd voor zijn vermogen om mensen over de hele wereld gemakkelijk met elkaar te verbinden", zeggen Dr. Waibel en Dr. Stüker. "Zoom is de perfecte partner voor Kites om ons doel te behalen en we kijken uit om mee te werken aan toekomstige innovaties."

Dr. Stüker en de rest van het Kites-team blijven gevestigd in het Duitse Karlsruhe. Zoom is van plan hun team verder uit te bouwen. Zoom onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst een R&D-centrum in Duitsland te openen. Dr. Waibel wordt een Zoom Research Fellow, in deze rol adviseert hij Zoom over MT-onderzoek en de ontwikkeling van verdere oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht