Redactie - 30 juni 2021

Palantir en DataRobot gaan samenwerken

Palantir en DataRobot gaan samenwerken image

AI-spelers DataRobot en Palantir Technologies gaan nieuwe samenwerking aan gericht op het creëren van flexibele en realtime oplossingen voor het oplossen van de meest urgente problemen in demand forecasting voor de retail branche.

Demand forecasting-modellen zijn volgens de twee partners vaak verouderd, rigide en niet in staat om in te spelen op veranderingen. De snelheid waarmee supply chains de vraag van de consument en de scheepvaartlogistiek het afgelopen jaar hebben veranderd, heeft organisaties gedwongen hun werkwijze voor demand forecasting te heroverwegen. Om retailers te ondersteunen bij deze uitdaging, hebben DataRobot en Palantir een raamwerk ontwikkeld. Hiermee kunnen bedrijven een slimmere strategie voor demand forecasting inzetten waardoor ze tijd en middelen kunnen besparen die worden besteed aan het handmatig opschonen van data en eenmalige modellering.

Het raamwerk combineert het beste van Palantir Foundry en modelontwikkeling van DataRobot zodat klanten binnen enkele minuten in plaats van maanden, op één platform datagedreven, eenvoudig te updaten prognosemodellen kunnen creëren en testen. Met een holistische kijk op het retail-ecosysteem kunnen merken eerdere blinde vlekken vermijden en betere beslissingen nemen die meer impact hebben.