Red Hat OpenShift 4.8 ondersteunt meer hybride cloud-workloads

29-06-2021 | door: Redactie

Red Hat OpenShift 4.8 ondersteunt meer hybride cloud-workloads

Red Hat, leverancier van enterprise open source oplossingen, kondigt Red Hat OpenShift 4.8 aan. De nieuwste versie van dit toonaangevende enterprise Kubernetes-platform biedt een krachtige basis om verschillende workloads in de hybride cloud te ontwikkelen en te verbinden. Het helpt organisaties om de creatie van nieuwe cloud-native applicaties te versnellen zonder bestaande omgevingen en IT-investeringen op te geven.

Naarmate organisaties hun applicatielandschap uitbreiden om aan de veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen, moeten op Kubernetes gebaseerde cloudplatformen niet alleen alle open hybride cloudinfrastructuren ondersteunen, maar ook de verscheidenheid aan workloads en applicaties die erop draaien. Een recent door Red Hat gesponsord onderzoek, uitgevoerd door Pulse, belicht de veranderende trends in het gebruik van applicaties op Kubernetes.

Respondenten melden in dit onderzoek een grote verscheidenheid aan workloads die op containers en Kubernetes worden ingezet, waaronder:

Databases of data-cache
Gegevensinvoer, opschoning, analyse
Logging en monitoring
Web- en applicatieservers
Kunstmatige intelligentie en Machine Learning
Aangepaste apps gebaseerd op Java en Microsoft .NET frameworks

Omdat nieuwe klantdoelstellingen ruimte blijven creëren voor marktinnovatie, biedt Red Hat OpenShift 4.8 organisaties een gemeenschappelijke basis om consistenter een hybride mix van applicaties en services te ontwikkelen, te implementeren en te draaien.

Organisaties over de hele wereld, waaronder AXA France, WorldPay by FIS en MongoDB, gebruiken Red Hat OpenShift om heterogene workloads te draaien. Van moderne data analytics en AI/ML tot het moderniseren van traditionele applicaties gebouwd op Java en .NET frameworks. De nieuwste release van Red Hat OpenShift helpt bij het verder versnellen van het ontwikkelen en draaien van een mix van applicaties voor de gehele hybride cloud.

Versnelde ontwikkeling en vereenvoudigd workloadbeheer
Red Hat OpenShift 4.8 is gebaseerd op Kubernetes 1.21 en de CRI-O 1.21 runtime-interface, vereenvoudigt de ontwikkelaarservaring en helpt tegelijkertijd bij de uitbreiding van use cases en workload-mogelijkheden voor diverse industrieën. Nieuwe functies en verbeteringen zijn onder andere:

IPv6/IPv4 dual stack en IPv6 single stack-ondersteuning biedt applicaties interoperabiliteit en communicatiemogelijkheden voor omgevingen die naast IPv4 ook IPv6 gebruiken, zoals in Cloud-Native Network Functions voor telecommunicatie, en wereldwijde overheidsinstellingen die IPv6-ondersteuning nodig hebben. Deze mogelijkheid biedt extra veiligheid voor applicaties, waaronder naleving van regelgeving.

OpenShift Pipelines stelt gebruikers nu in staat om declaratief wijzigingen in hun applicatie delivery pipelines te definiëren, versiebeheer bij te houden en hun applicatie broncode te volgen in Git repositories. Hierdoor kunnen ontwikkelaars vertrouwen op de Git workflow om de implementatie van hun CI/CD pipelines te automatiseren, waardoor code sneller en veiliger wordt omgezet in features voor het bedrijf. Ontwikkelaars vertrouwen op de Git workflow voor het beheren van hun pijplijnen en laten een audit trail achter als Git commits terwijl de pijplijnen gezamenlijk worden bijgewerkt gedurende hun levenscyclus.

Een verbeterde ontwikkelaarservaring met de OpenShift-console, inclusief de mogelijkheid voor Spring Boot-ontwikkelaars om lokaal te coderen en te testen voordat de code breder gedeeld wordt. Daarnaast, om de ontwikkeling met Serverless verder te verbeteren, maakt Red Hat OpenShift 4.8 geavanceerde schalingsopties voor de ontwikkelaarsconsole mogelijk.

OpenShift Serverless-functies stelt ontwikkelaars in staat om on demand-functies op OpenShift te creëren en uit te voeren. OpenShift Serverless-functies, beschikbaar als een technologiepreview, helpen bij het vereenvoudigen, automatiseren en versnellen van applicatieontwikkeling en operaties, waardoor de last van handmatige infrastructuur provisioning en schaling wordt weggenomen.

OpenShift sandboxed containers, gebaseerd op het Kata Containers open source-project, bieden een veiligere container runtime door gebruik te maken van virtuele lichtgewicht machines. Dit is beschikbaar als een technologiepreview en voegt mogelijkheden toe voor specifieke workloads die extreem strenge beveiliging op applicatieniveau vereisen. Terwijl de overgrote meerderheid van applicaties en diensten voldoende hebben aan de sterke beveiligingsmogelijkheden van Linux-containers, bieden sandboxed containers een extra isolatielaag die ideaal is voor zeer gevoelige taken, zoals privileged workloads of het draaien van untrusted code.

Partnerecosysteem

De afgelopen jaren heeft Red Hat een groei gezien van het aantal Independent Software Vendor (ISV) partner workloads die draaien op Red Hat OpenShift. Volgens het onderzoek van Pulse draait bijna twee derde (63 procent) van de respondenten een mix van ISV en custom workloads, of enkel ISV-workloads op containers en Kubernetes.

Om organisaties nog meer keuze te bieden, heeft Red Hat de Red Hat OpenShift-certificering uitgebreid om een breder scala aan workloads te ondersteunen op dit enterprise Kubernetes-platform. Red Hat-partners kunnen nu softwareoplossingen op OpenShift activeren en certificeren via Operators of Helm-charts. Met deze verbeterde certificering kunnen partners eenvoudiger Kubernetes-native technologieën inzetten voor het beheren en schalen van hun software-implementaties.

Het gecertificeerde OpenShift-ecosysteem met Kubernetes Operators en Helm certificering omvat nu meer dan 150 partneroplossingen. Recent gecertificeerde Operators zijn onder andere: Intel OpenVINO Model Server en OpenNESS, Ionir container-native data platform voor Kubernetes, MinIO hybrid cloud object storage, MongoDB Atlas cloud database service en gecertificeerde Helm charts voor HashiCorp Vault. Dit geïntegreerde ecosysteem helpt organisaties met oplossingen die hand-in-hand werken met OpenShift en die een breed spectrum van cloud-native behoeften invullen, waaronder databases, AI/ML-tools, applicatie-runtimes, ontwikkelaarstools, opslag, netwerken, beveiliging, monitoring en logging, en nog veel meer.

Door gebruik te maken van Red Hat Services, kunnen bedrijven applicatieontwikkelingexpertise en bewezen praktijkervaring krijgen, die ze helpen bij het bouwen van moderne, schaalbare, hybride applicaties.

Beschikbaarheid
Red Hat OpenShift 4.8 is naar verwachting in juli algemeen beschikbaar, inclusief de mogelijkheid om uit te proberen in de Developer Sandbox voor Red Hat Openshift.

Terug naar nieuws overzicht