Acronis opent cybersecurity research & development locatie in Israël

Serguei Beloussov, CEO en oprichter van Acronis

27-06-2021 | door: Witold Kepinski

Acronis opent cybersecurity research & development locatie in Israël

Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, heeft de opening bekendgemaakt van een nieuw kantoor in Herzliya, Israël. Het plan is om de komende vijf jaar zo'n 80 miljoen dollar in het land te investeren. Het nieuwe kantoor gaat zich richten op R&D voor cybersecurity. Acronis-partners worden ondersteund bij lokale verkopen, marketing, technische aspecten en opleiding. Bovendien houdt het kantoor zich bezig met het werven en activeren van nieuwe cloudpartners. Daarnaast is het kantoor onderdeel van het wereldwijde netwerk van Acronis Cyber Protection Operations Centers (CPOC's). 

De aankondiging van vandaag volgt slechts enkele weken na een financieringsronde die 250 miljoen dollar opbracht en waardoor de waarde van het bedrijf opliep tot meer dan 2,5 miljard dollar. Een deel van die financiering gaat naar de vestiging in Herzliya om medewerkers aan te nemen en regionale partners te ondersteunen. Acronis wil voor de nieuwe locatie meer dan 100 hoogopgeleide engineers, wetenschappers en cybersecurityspecialisten aantrekken. Een ander deel van de investering gaat naar het groeiend aantal cloudaggregators, distributeurs en serviceproviders in de regio, waar het bedrijf al sinds 2008 actief is.

De aankondiging over het nieuwe kantoor is de laatste van een reeks berichten over de uitbreiding van Acronis in de regio. Acronis nam eind vorig jaar het Israëlische cybersecuritybedrijf CyberLynx Security over en opende in april dit jaar een nieuw datacenter in Israël.

Serguei Beloussov (foto), CEO en oprichter van Acronis: "Onze strategische move naar Israël geeft aan dat deze regio een belangrijke rol zal spelen in ons toekomstige succes en we hebben bijzonder veel vertrouwen in het talent van de Israëlische high-tech industrie. Deze nieuwe Israëlische vestiging wordt een van de koplopers binnen cyberbescherming-R&D en wordt een van de belangrijkste locaties in ons internationale netwerk van onderzoekscentra, naast de bestaande locaties in Zwitserland, Singapore en Noord-Amerika."

De Israëlische vestiging zal worden geleid door algemeen manager Gili Moller, die meer dan 15 jaar ervaring in R&D en productmanagement in Israëlische techbedrijven meeneemt.

Moller: "Acronis zet de standaard voor moderne cyberbescherming, waarbij cybersecurity en gegevensbescherming in één oplossing worden gecombineerd. Ons team in Israël staat nu in het hart van die revolutie, waarbij we partners en klanten één oplossing bieden waarin de vijf lagen van bescherming zijn geïntegreerd: preventie, detectie, respons, herstel en forensische analyse."

Ter ondersteuning van deze doelstellingen werkt Acronis samen met het bedrijfsleven en topuniversiteiten van Israël voor initiatieven om personeel aan te trekken, voor R&D-samenwerkingsverbanden en voor training en begeleiding om de reeds aanwezige medewerkers te helpen bij hun loopbaanontwikkeling.

Een overzicht van nog in te vullen functies voor de nieuwe vestiging vindt u hier.

Wilt u meer weten over de wereldwijde uitbreiding van Acronis, dan kunt u ons persoonlijk of virtueel ontmoeten tijdens onze #CyberFit World Tour 2021 in Miami, Schaffhausen, Dubai en Singapore. Daarvoor kunt u zich hier inschrijven.

Terug naar nieuws overzicht
Security