Renault Group en STMicroelectronics werken nauwer samen

28-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Renault Group en STMicroelectronics werken nauwer samen

Renault Group en STMicroelectronics kondigen hun strategisch partnerschap in power elektronica aan. Renault Group kiest STMicroelectronics als hoofdpartner voor innovatie om de bevoorrading en productie te garanderen van geavanceerde halfgeleiders van groot vermogen voor elektrische en hybride voertuigen vanaf 2026. STMicroelectronics zal producten en oplossingen op maat ontwikkelen om de efficiëntie van de elektrische en hybride voertuigen van Renault Group te verbeteren.

Dit strategisch partnerschap betekent een nieuwe stap in de richting van een koolstofneutrale mobiliteitsindustrie dankzij een grotere efficiëntie en betere energieprestaties voor elektrische en hybride voertuigen, aldus Renault.

Renault Group en STMicroelectronics werken nu samen rond het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de levering aan Renault Group van de producten en de bijbehorende packagingoplossingen van STMicroelectronics voor power elektronica van batterijaangedreven en hybride voertuigen. Deze technologieën, die bedoeld zijn om het vermogensverlies te verminderen en de efficiëntie ervan te verbeteren, zullen een grote impact hebben op het rijbereik en het opladen van elektrische voertuigen. Dat zal leiden tot goedkopere batterijen, meer kilometers per laadbeurt, kortere laadtijden en lagere kosten voor de gebruiker.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud