Firebolt krijgt kapitaal voor uitbouw cloud datawarehouse toepassing

26-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Firebolt krijgt kapitaal voor uitbouw cloud datawarehouse toepassing

Firebolt, aanbieder van datawarehouse toepassingen in de cloud, speciaal gebouwd voor het leveren van een nieuwe graad van analytische ervaringen over big data, heeft een serie B-financieringsronde van 127 miljoen dollar aangekondigd, waardoor de totale financiering op 164 miljoen dollar komt.

De fondsen zullen het bedrijf in staat stellen te profiteren van de exploderende vraag van technologiebedrijven die data-applicaties en interactieve analyses over big data bouwen. Firebolt is een speler in dit veeleisende marktsegment. De financiering zal worden gebruikt om de product-, engineering- en go-to-market-teams verder uit te breiden.

Sinds de Series A van 37 miljoen dollar in december 2020 heeft Firebolt veel grip gekregen bij data-engineers en softwareontwikkelaars die hun big data willen omzetten in snelle interactieve ervaringen voor een breed scala aan applicaties, variërend van interne BI tot klantgerichte en operationele datatoepassingen .

In de afgelopen zes maanden heeft Firebolt het aantal werknemers verdubbeld tot 100 met plannen om in de komende 12 maanden opnieuw te verdubbelen. Naast de sterke groei in de VS, voegde Firebolt 6 wereldwijde vestigingen toe met München, Zürich, Londen, Dublin, Kiev en Cluj op haar vestiging in Tel Aviv.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud