HPE innoveert GreenLake Cloud Platform met silicon, software en security

HPE innoveert GreenLake Cloud Platform met silicon, software en security

HPE innoveert GreenLake Cloud Platform met silicon, software en security

24-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE innoveert GreenLake Cloud Platform met silicon, software en security

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt tijdens HPE Discover aan dat het zijn leidende rol in de hybride clouddiensten heeft uitgebreid met een uitgebreide set innovaties binnen het HPE GreenLake edge to cloud-platform, het meest robuuste en bewezen platform in de sector voor clouddiensten in het datacenter, een colocatie en aan de edge. De innovaties omvatten applicaties, beveiliging, silicon en software met geautomatiseerde, cloud native mogelijkheden die in slechts een paar muisklikken kunnen worden uitgevoerd en beheerd in een uniform platform.

Deze innovaties stellen klanten in staat hun workloads te transformeren en te moderniseren naar een cloud operating model, applicaties te optimaliseren en te beveiligen van edge-to-cloud, en een ‘future-ready’ positie te bereiken die in staat is om alle vormen van data aan te spreken en te benutten, ongeacht de locatie van die data.

Daarnaast kondigde HPE nieuwe HPE GreenLake cloud-diensten aan ter ondersteuning van kritieke toepassingen in verschillende sectoren, zoals voor 5G, elektronische medische dossiers, financiële diensten, data- en risicoanalyse, en high performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI).

Hiermee breidt HPE haar marktleiderschap uit in het leveren van clouddiensten waar klanten dat willen: in het datacenter, in een colocatie, of aan de edge. HPE GreenLake cloud-platform heeft nu meer dan 1.200 klanten met een totale contractwaarde van 4,8 miljard dollar en een vernieuwingspercentage van 95% en wordt actief verkocht door meer dan 900 partners wereldwijd.

On premise clouddiensten met het HPE GreenLake edge to cloud-platform
HPE was vier jaar geleden de eerste die een as-a-service cloudervaring op de markt bracht “on premise” en aan de edge met het HPE GreenLake cloudplatform. Het platform biedt clouddiensten voor servers, storage, networking en een robuuste catalogus van software en workload applicaties, waaronder containerbeheer en machine learning-activiteiten. Klanten profiteren van de wendbaarheid en eenvoud van de cloud, en tegelijkertijd van de governance, compliance en zichtbaarheid van on premise oplossingen. Klanten zijn zeer enthousiast over deze combinatie en HPE blijft het momentum in clouddiensten versnellen. In afgelopen kwartaal groeide HPE’s jaarlijkse terugkerende omzet met 30 procent en het aantal orders met 41 procent ten opzichte van een jaar geleden.

"Organisaties weten tegenwoordig dat ze, om succesvol te zijn in hun industrieën, een cloud everywhere mandaat moeten nastreven dat hen in staat stelt gegevens te verzamelen, te analyseren en erop te reageren, waar deze data zich ook bevinden", zegt Antonio Neri, president en CEO bij HPE. "Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform stelt organisaties in staat om de kracht van al hun data te benutten, ongeacht hun locatie, en de aankondigingen breiden HPE's leiderschap in deze hybride cloudmarkt verder uit. Van silicion, software en beveiliging tot workloads waarop organisaties vertrouwen om hun bedrijf te runnen, blijft HPE het bereik van het HPE GreenLake cloud platform uitbreiden om klanten te helpen digitale transformatie te versnellen en enorme bedrijfsresultaten te genereren."

Tijdens HPE Discover onthulde HPE de volgende reeks innovaties binnen het HPE GreenLake cloud platform:

HPE GreenLake Lighthouse: Agile en cloud native oplossing elimineert configuratiecomplexiteit om snel on-demand meerdere cloud-diensten te leveren.

Klanten hebben vandaag de dag behoefte aan wendbaarheid en flexibiliteit om snel verschillende workloads te configureren op basis van dynamische bedrijfsbehoeften. Om aan deze dynamische IT- en bedrijfsbehoeften te voldoen, introduceert HPE GreenLake Lighthouse: een naadloze, intelligente operationele ervaring om eenvoudig verschillende workload-geoptimaliseerde oplossingen te draaien en te beheren.

HPE GreenLake Lighthouse is een veilig, cloud native platform dat het hele proces wegneemt van het bestellen van en wachten op een nieuwe configuratie. Het stelt klanten in staat om in slechts een paar klikken nieuwe clouddiensten toe te voegen en tegelijkertijd te laten draaien in HPE GreenLake Central. Cloud native en intelligent als het is, is het platform is gebouwd op HPE Ezmeral software. Hiermee kunnen verschillende clouddiensten en workloads worden geoptimaliseerd door resources samen te stellen om de beste prestaties te leveren, de laagste kosten of een balans van beide, afhankelijk van de zakelijke prioriteiten.

Klanten kunnen HPE GreenLake Lighthouse gebruiken om een verscheidenheid aan clouddiensten te draaien op een locatie naar wens, of dat nu in hun datacenter is, bij een colocatieprovider van hun keuze, of aan de edge.

Project Aurora: Een fundament voor HPE GreenLake's zero-trust architectuur
De beveiliging van edge-to-cloud wordt steeds complexer nu organisaties hun architecturen ontwikkelen om dynamisch geschaalde applicaties te managen, van datacenters tot edge locaties. Bovendien maken aanvallers steeds vaker gebruik van geavanceerde aanvalstechnieken, waardoor ze langdurig binnen een onderneming kunnen blijven, waardoor ze naar believen schade kunnen aanrichten.

HPE pakt deze uitdaging aan met Project Aurora om een cloud native, zero-trust beveiliging te leveren voor HPE's edge-to-cloud-architectuur. Project Aurora zal binnen het HPE GreenLake cloud platform bouwstenen bieden om automatisch en continu de integriteit van de hardware, firmware, besturingssystemen, platforms en workloads, inclusief security workloads, te verifiëren.

Bovendien kunnen de continue attestatiecapaciteiten van Project Aurora worden gebruikt voor de automatische detectie van geavanceerde bedreigingen van silicon tot cloud, in seconden vergeleken met het huidige gemiddelde van 28 dagen. Deze mogelijkheden helpen ondernemingen zich te behoeden voor dataverlies, onbevoegde versleuteling en beschadiging van waardevolle beschadiging van data en intellectueel eigendom. Project Aurora is ook een aanvulling op bestaande beveiligingsinvesteringen om downtime te verminderen en productiviteit en inkomsten te beschermen.

Het nieuwe initiatief bouwt voort op HPE's 'silicon root of trust'-technologie die door cyberverzekeraars wordt erkend voor het verminderen van risico's. In combinatie met open-source technologieën zoals SPIFFE en SPIRE, stelt Project Aurora DevOps en SecDevOps engineering teams in staat om workload identiteiten te leveren die zijn geworteld in continu geverifieerde hardware.

Project Aurora zal eerst worden ingebed in HPE GreenLake Lighthouse. In de toekomst zal het worden ingebed in HPE GreenLake cloud services en HPE Ezmeral software om klanten een platform-agnostische manier te bieden om een zero-trust architectuur te definiëren, creëren en implementeren tussen edge tot cloud.

Silicon on-demand: Vergroot de capaciteit van processor cores in slechts een paar klikken
HPE onthulde ook een innovatief pay-per-use, op verbruik gebaseerd prijsmodel dat optimaliseert op silicon niveau om een meer granulaire cloudervaring te bieden met betere metingen, minder buffertijd tijd en snellere implementatie.

HPE biedt eerst via het HPE GreenLake-cloudplatform flexibele verbruiksmogelijkheden met Silicon on-demand, een unieke functie, ontwikkeld in samenwerking met Intel, om nieuwe capaciteit toe te voegen op het niveau van processor cores en persistent memory met behulp van Intel Optane technologie. Zo zorgt GHPE ervoor dat klanten geen nieuwe processoren hoeven te bestellen of installeren omdat zij met één klik direct meer capaciteit kunnen activeren en betalen.

"Nu de wereld steeds digitaler wordt, zal het benutten van inzichten uit onverwerkte data afhangen van technologische oplossingen die gebruikmaken van vier belangrijke grootmachten: cloud, connectiviteit, kunstmatige intelligentie en de intelligente edge. Samen met HPE innoveren we van edge tot cloud op technologische oplossingen, waaronder Silicon on-Demand, die de volgende golf van digitale transformatie stimuleren en het leven van ieder mens op deze planeet verbeteren," aldus Pat Gelsinger, CEO van Intel.

Compute Cloud Console: Intuïtief automatisch beheer voor unified compute activiteiten as-a-service
Veel IT-teams gebruiken vandaag de dag nog steeds dezelfde aanpak voor het bewaken en beheren van hun computing activa als 20 jaar geleden. In de loop der tijd, naarmate de computerbehoeften groter werden met servers en systemen die zich buiten het core datacenter en aan de edge bevinden, is deze aanpak complexer en arbeidsintensiever geworden en zijn er meer geautomatiseerde, uniforme tools nodig.

Om deze complexiteit te managen met behulp van eenvoudige controlemogelijkheden, introduceert HPE unified compute operations as a service met de Compute Cloud Console, een intuïtieve, op de cloud gebaseerde beheerservice die compute operations automatiseert voor de gehele omgeving binnen een organisatie. Gebaseerd op het HPE GreenLake Cloud Platform, vereenvoudigt Compute Cloud Console het infrastructuurbeheer met een naadloze as-a-service-ervaring, ongeacht waar de workloads draaien, van edge tot cloud. Bovendien automatiseert het handmatige taken zoals provisioning en lifecycle management, versnelt de time-to-market en elimineert inconsistenties als gevolg van menselijke fouten.

De nieuwe Compute Cloud Console borduurt voort op HPE's laatste innovaties voor het leveren van gecentraliseerde consoles met cloud native beheermogelijkheden. De console is gebouwd op dezelfde bewezen, veilige, AI-gedreven technologie die Aruba Central ondersteunt, een engine die meer dan honderdduizend klanten en meer dan een miljoen netwerkapparaten bedient. De Compute Cloud Console bouwt voort op de onlangs aangekondigde Data Services Cloud Console die een cloud native, software-defined oplossing biedt voor dataopslag. Net als de Compute Cloud Console levert de Data Services Cloud Console een uniform cloudbesturingsmodel dat dataopslag en gegevens diensten biedt.

Uitbreiding van HPE GreenLake Cloud Services voor grote ondernemingen en kritieke infrastructuurvereisten
HPE onthulde ook een catalogus van nieuwe cloudservices waartoe klanten met slechts één klik eenvoudig toegang kunnen krijgen met behulp van het HPE GreenLake cloudplatform. Het gaat onder meer om clouddiensten voor 5G, elektronische medische records, financiële diensten, data- en risicoanalyse, en high performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI). Voor aanvullende details kunt u hier terecht voor het nieuws HPE Discover.

Beschikbaarheid
HPE Lighthouse is nu wereldwijd beschikbaar binnen HPE GreenLake cloud services en daarnaast beschikbaar via HPE's channel partners.

Project Aurora komt later dit jaar beschikbaar komen in HPE GreenLake Lighthouse, HPE GreenLake cloud services en HPE Ezmeral softwareplatforms.

Silicon on-Demand is nu beschikbaar op het HPE GreenLake cloud platform.

De Compute Cloud Console is vanaf nu alleen op het HPE GreenLake-cloudplatform en op uitnodiging beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten. Het zal later dit jaar worden aangeboden aan klanten in andere regio's.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud