Commvault zet met Metallic groots in op SaaS

Jamie Farrelly, vice president EMEA Channels en Alliances bij Commvault

25-06-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Commvault zet met Metallic groots in op SaaS

Net zoals veel andere bedrijven en instellingen, is ook Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor databeheer in cloud- en on-premise-omgevingen volop in transitie. SaaS is ook daar de methodiek bij uitstek, om tot duurzame groei te komen. Dutch IT-channel sprak in een exclusief interview met Jamie Farrelly (foto), vice president EMEA Channels en Alliances bij Commvault. De kern van de transitie wordt gevormd door Metallic. Tijd voor een nadere duiding.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het missiestatement van Jamie Farrelly is duidelijk: “Help de klanten met het oplossen van hun dataproblemen en zorg voor groei bij Commvault en de partners”. Van huis uit is Commvault actief met het beheer en back-up van data. In deze tijd, met een zichtbare transitie naar de cloud en een tsunami aan nieuwe databronnen, is er vraag genoeg. Commvault, met in het kielzog zijn partners en allianties, ziet in de markt meer dan genoeg ruimte om te groeien in volume en winstgevendheid. Dit geldt voor het bedrijf zelf als ook voor zijn partners.

De Data Protection as a Service (DPaaS) groeit jaarlijks met zo’n 17% en Software Defined Storage (SDS) met 12%. Commvault zet dan ook vol in op deze groeimarkt met Metallic. Deze cloud-native back-up en recovery service ondersteunt gebruikers van Amazon AWS en Microsoft Azure bij het beheer van hun waardevolle data.

De partners zijn cruciaal

In de marktbenadering kiest Commvault voor een aantal strategische zuilen: men wil de partners helpen met een betere positie in de markt en men vergroot de markt naar nieuwe segmenten zoals public cloud providers. Verder ontwikkelt men specifieke diensten en services voor MSP’s en andere partners, die gebruik maken van Commvault-technologie. Tenslotte vergoot men het aantal strategische go to market initiatieven met de partners.

Jamie Farrelly: “Cruciaal voor de groei is dat we ons focussen op het oplossen van uitdagingen van de klanten en ze helpen met de complexe problemen die horen bij de (extreme) groei van de datavolumes.” Vergeleken met de huidige situatie worden de bestaande Commvault-toepassingen en oplossingen via Metallic omgezet in de SaaS-oplossing, dus online services. De Metallic SaaS back-up-oplossing in de cloud is ontwikkeld met het oog op de applicaties die via de cloud gebruikt worden. Dit past dan weer naadloos in de strategie van steeds meer enterprises, om hun lokale IT-omgeving te transformeren naar een (hybride) cloud-omgeving. De kracht van het nieuwe Commvault cloud-platform is dat alle diensten achter één en hetzelfde dashboard zitten en dus eenvoudig te beheren zijn. De operationele zorgen van een CIO worden minder en de CAPEX-druk neemt af.

Channel is de sleutel

Om het businessplan tot een succes te maken zijn partners een onmisbare schakel. Veel energie en tijd is gestoken in het opzetten van een plan inclusief het Partner Advantage Program, waarbij Commvault en de channelpartners samen aan het succes gaan werken. De missie: Samen lossen we voor de klanten via het gemeenschappelijke aanbod, zowel de beveiliging als het management van de data op.’

De gezamenlijke Route to Market gaat uit van een krachtig vier stappen concept. Essentieel daarin is een strategie, gemotiveerde en opgeleide mensen, heldere en gestroomlijnde processen en daarna het realiseren van de gewenste hoge performance. Wordt hieraan gevolg gegeven dan voorziet men dat partners een groei tot zo’n 30% kunnen realiseren, MSP’s halen dan 25% extra op en de markt groeit met een factor 3. Om dit tot een succes te maken is een uitgebreide marktcommunicatie voor de acquisitie van klanten voorzien.

Op abonnement basis

Metallic is beschikbaar op maand- of jaarabonnement en is leverbaar in drie smaken:

• Metallic Core Backup and Recovery maakt een back-up van bestandsservers, SQL-servers en virtuele machines in de cloud en on-premises. Linux- en Windows-bestandsservers worden ook ondersteund.
• Metallic Office 365 Backup and Recovery maakt een reserve kopie van Exchange, Teams, OneDrive en SharePoint.
• Metallic Endpoint Backup and Recovery maakt een back-up van laptops en desktops met Linux, Windows en MacOS.

Metallic is een gamechanger voor gegevensbescherming, aldus Jamie Farrelly: "Metallic is snel, veilig, betrouwbaar en heeft schaalbaarheid op bedrijfsniveau. Op deze oplossing zit de markt te wachten."

Organisaties kunnen zich aanmelden voor Metallic (bijvoorbeeld via de Azure-marktplaats) en hun eerste back-up in 15 minuten starten. Met Metallic maken klanten een back-up van on-premises gegevens naar hun eigen back-up omgeving (lokale storage), naar hun eigen publieke cloud, de publieke cloud van Metallic of een mix van beide. Metallic ondersteunt op dit moment Amazon AWS en Microsoft Azure.

Samen met Microsoft

Commvault en Microsoft zijn niet nieuw voor elkaar, intern gebruikte Microsoft Commvault al om hun data te beheren. De XBOX Live data, van de meer dan 100 miljoen gebruikers, worden al lang door Commvault-oplossingen beschermd en beheerd. Deze successen vormden de basis voor een nieuwe samenwerking, waarbij Commvault de bouwstenen levert voor diverse Azure-services. Het gezamenlijke aanbod van Microsoft en Commvault maakt het mogelijk voor de Azure- en Office-gebruikers om de beveiliging- en back-up-oplossingen vanuit de marktplaats te installeren. Metallic vormt daarmee een stevig beveiligingsfundament voor de Office 365-toepassingen.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Security