HPE Project Aurora ontwikkelt zero-trust security architecturen van edge tot cloud

23-06-2021 | door: Witold Kepinski

HPE Project Aurora ontwikkelt zero-trust security architecturen van edge tot cloud

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert Project Aurora om zero-trust toepassingen te ontwikkelen voor het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. HPE heeft de beveiliging gestandaardiseerd door alles te meten, te attesteren en te verifiëren - van silicium tot cloud, aldus HPE. 

Project Aurora transformeert beveiliging van een barrière naar een innovatieversneller, zo meldt HPE in een blog. Project Aurora zal in eerste instantie worden ingebed in HPE GreenLake Lighthouse om automatisch en continu de integriteit van de hardware, firmware, besturingssystemen, platforms en workloads te verifiëren, inclusief workloads van beveiligingsleveranciers. Deze continue attest zal HPE in staat stellen om snel op te sporen geavanceerde bedreigingen in seconden vergeleken met een gerapporteerd gemiddelde van 24 dagen. Dit kan verlies en ongeautoriseerde versleuteling (en corruptie) van waardevolle gegevens en intellectueel eigendom tot een minimum beperken.

Project Aurora bouwt voort op HPE's silicium root of trust-technologie die door cyberverzekeraars wordt erkend voor het verminderen van risico's. Samen zorgen deze mogelijkheden voor onveranderlijke metingen vanaf de fabrieksvloer. Project Aurora gebruikt deze metingen om de continue vertrouwensketen op gang te brengen.

In de toekomst zal HPE open-source technologieën zoals SPIFFE en SPIRE  insluitenin Project Aurora om DevOps- en beveiligingsingenieurs in staat te stellen om workload-identiteiten te leveren die zijn geworteld in continu geverifieerde HPE-hardware. Deze volledige capaciteit zal uiteindelijk worden ingebed in HPE GreenLake-cloudservices en HPE Ezmeral-softwareplatforms.

Lees meer details in de blog van HPE.

Terug naar nieuws overzicht
Security