HPE Aruba Edge Services Platform verbetert netwerk flexibiliteit

23-06-2021 | door: Witold Kepinski

HPE Aruba Edge Services Platform verbetert netwerk flexibiliteit

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-onderneming (HPE), heeft tijdens HPE Discover 2021: The Edge-to-Cloud Conference een nieuwe reeks van mogelijkheden en oplossingen voor het Aruba ESP (Edge Services Platform) bekendgemaakt. Deze zijn ontworpen om netwerkactiviteiten te stroomlijnen en de IT-efficiëntie voor ondernemingen te maximaliseren.

Updates omvatten nieuwe AIOps-, iot- en securityfeatures voor Aruba Central – het cloud-native, door AI aangedreven netwerkbeheer- en analyticsplatform dat het hart vormt van Aruba ESP – evenals toevoegingen aan het Aruba CX Switching-portfolio die speciaal zijn ontwikkeld voor de Intelligent Edge. Met deze uitbreidingen kan de IT-afdeling het netwerk gemakkelijker uitbreiden van de edge naar de cloud – mogelijk gemaakt door een naadloze, uniforme infrastructuur die nieuwe niveaus van flexibiliteit en eenvoud biedt. Deze zijn vooral belangrijk voor de huidige sterk gedistribueerde enterprise-omgeving.

De omstandigheden van het afgelopen jaar hebben een sterke invloed op ondernemingen gehad en waren een uitdaging voor traditionele businessmodellen. In het begin moesten organisaties zich snel aanpassen aan veranderende eisen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Met de lessen die ze het afgelopen jaar hebben getrokken, passen ondernemingen zich verder aan. Ze investeren bovendien in technologieën die een flexibelere en veerkrachtigere IT-infrastructuur opleveren. Zo zijn ze beter voorbereid op de toekomst.

Een andere belangrijke issue waar ondernemingen mee worstelen, is het gedistribueerde karakter van het zakendoen. Niet alleen zijn applicaties en workloads verdeeld over het datacenter en de cloud, maar de gebruikers zelf zijn verspreid over campussen, datacenters, vestigingen en externe werknemerslocaties. Ondertussen is het netwerk ook meer gefragmenteerd, met meerdere architecturen en verspreide managementtools die IT-dienstverlening in al deze verschillende locaties belemmeren.

De IT-complexiteit die daaruit voortvloeit, kan de beoogde voordelen van gekozen technologieën zoals iot en cloud teniet doen en een negatieve invloed hebben op de productiviteit van werknemers en de klantervaring. Nu organisaties digitale transformatie ondergaan, staan IT-teams meer dan ooit onder druk om te automatiseren en technologieën en oplossingen te implementeren die activiteiten stroomlijnen en de complexiteit van IT verminderen.

Cloud-native beheermogelijkheden en een uniforme infrastructuur

Een manier om de IT-complexiteit te verminderen, is door een uniforme infrastructuur te implementeren die centraal kan worden beheerd vanuit één controlepunt. Klanten kunnen deze netwerkvereenvoudiging realiseren door voortdurende verbeteringen van Aruba Central en ArubaOS 10 (AOS 10), een uniform netwerkbesturingssysteem dat WLAN en SD-vestigingsmogelijkheden combineert. Op deze manier kan de IT-afdeling een gedistribueerde netwerkomgeving effectief beheren in microvestigings-, vestigings- en campusomgevingen en een hoogwaardige gebruikerservaring leveren met behulp van één enkele architectuur, georkestreerd vanuit één enkele beheerconsole.

Nieuwe cloud-native beheermogelijkheden in Aruba Central, dat tevens dient als de basis voor de Compute Cloud Console van HPE, zijn onder andere:

Self Healing AIOps, dat de belofte van closed-loop probleemoplossing inlost, zodat problemen automatisch duidelijk en opgelost worden voordat de gebruiker of de zakelijke prestaties er last van hebben en zonder dat een handmatige inspanning nodig is van IT-operators.

Een nieuwe IoT Operations-service die netwerkbewakingsmogelijkheden uitbreidt naar sensoren, connectoren en andere IoT-infrastructuur, samen met een geïntegreerde appstore waarmee klanten met een paar klikken de beste applicaties van Aruba’s IoT-partners kunnen implementeren.

Nieuwe op cloud gebaseerde authenticatie- en policy-mogelijkheden die zorgen voor geautomatiseerde, beveiligde netwerkconnectiviteit voor eindgebruikers in een breed scala van devices, waaronder SIM-clients. Dit biedt een naadloze gebruikerservaring, terwijl het de activiteiten van IT-beheerders die toegang tot het netwerk beheren, minder intensief maakt.

Doordat alle onderdelen onderling samenwerken, versterken ze Aruba's visie op het leveren van een uniforme infrastructuur en nieuwe niveaus van operationele eenvoud, zodat IT-teams kostbare resources kunnen inzetten voor meer bedrijfskritische taken.

“Met meer dan 17.000 door het schooldistrict uitgegeven devices, verspreid over 16 locaties die 14.000 studenten bedienen, is onze organisatie enorm verspreid”, zegt Jesus Orozco, systeembeheerder bij het Santa Barbara Unified School District. “In een schooldistrict als het onze, waar apparaatconnectiviteit een cruciaal element is voor het onderwijs, is netwerkuitval gewoon geen optie. Aruba-technologie geeft ons de mogelijkheid om het hele netwerk proactief te beheren vanaf één centrale locatie, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om problemen te diagnosticeren en op te lossen voordat het leerproces wordt beïnvloed. We zijn enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen in Aruba Central en ArubaOS 10. Deze helpen ons ons doel te bereiken om de snelle, veilige en altijd beschikbare connectiviteit te leveren die onze leerlingen verbonden en betrokken houdt.”

Als onderdeel van Aruba ESP heeft Aruba Central een aanzienlijke groei doorgemaakt. Vandaag de dag beheert Aruba Central meer dan 100 miljoen klanteindpunten en 1,5 miljoen apparaten bij meer dan 100.000 organisaties over de hele wereld.

Verdere uitbreiding van het netwerkbereik om te voldoen aan de behoeften van de gedistribueerde onderneming

Om klanten beter te ondersteunen bij hun behoeften op het gebied van netwerkconnectiviteit, breidt Aruba zijn vlaggenschip CX Switching-portfolio uit met twee nieuwe series switches:
De Aruba CX 4100i, een familie van robuuste switches, ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en veeleisende omgevingen. Ze zijn zeer geschikt voor industriële iot-toepassingen die always-on PoE- en high-performance bedrade connectiviteit vereisen.

De Aruba CX 6000, een kosteneffectieve Layer 2-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor vestigingen en de mkb-markt.
Deze nieuwe CX-switchingproducten vergroten het bereik van het cloud-native AOS-CX- besturingssysteem en bieden ondernemingen de flexibiliteit om nieuwe bedrijfsinitiatieven te starten en in hun eigen tempo te profiteren van nieuwe zakelijke kansen.

“De ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben ons laten zien dat de gedistribueerde onderneming blijvend is, vooral nu organisaties manieren zoeken om de flexibiliteit te maximaliseren en veerkracht in hun bedrijf in te bouwen om zich snel aan te passen aan alle uitdagingen die zich kunnen voordoen”, zegt Bob Laliberte, senior analist en practice director bij Enterprise Strategy Group. “Ons onderzoek heeft aangetoond dat ondernemingen hun digitale-transformatie-initiatieven versnellen en prioriteit geven aan projecten die de productiviteit, beveiliging en samenwerking verbeteren. Maar deze sterk gedistribueerde omgevingen creëren meer IT-complexiteit. Daarom is er echt een behoefte in de markt aan technologieën en oplossingen die gebruikmaken van data en automatisering om flexibiliteit en stroomlijning van de bedrijfsvoering te versterken.”

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe verbeteringen binnen Aruba Central en nieuwe CX-switches zullen beschikbaar zijn in de herfst van 2021. De listprijzen voor de Aruba CX 4100i serie en de Aruba CX 6000 serie switches bedragen respectievelijk $4.999 en $1.049 USD.

Beide oplossingen zijn beschikbaar ‘as-a-service’, hetzij als een managed service of via GreenLake for Aruba.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud