Schaalbare en flexibele infrastructuur noodzakelijk bij cloudtoepassingen

Elvira Kneefel, Business Developement manager DCspine

08-07-2021 | door: Blog

Schaalbare en flexibele infrastructuur noodzakelijk bij cloudtoepassingen

We zitten momenteel in een spannende fase van het digitale transformatieproces. Technologieën als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, cloud computing en het Internet of Things maken reuzensprongen, terwijl klanten en zakelijke partners zich ook steeds meer bewust worden van de enorme kansen die slimme digitalisering biedt. 

Ook grootschalige cloudadoptie is een proces dat hoort bij de huidige fase van het digitale transformatieproces. Ruim 90% van alle organisaties, van jonge start-ups tot gevestigde corporates, gebruikt al in meer of mindere mate cloudtechnologie: een trend die de komende jaren zeker zal doorzetten. De vaakst genoemde redenen om de transitie naar de cloud te maken zijn kostenbesparingen, flexibiliteit en schaalbaarheid. 

Toch is de cloud geen magisch universum. Een cloudoplossing met netwerk- en connectiviteitsproblemen zal meer ergernis dan voordeel opleveren. De infrastructuur waarop bedrijfskritische cloudtoepassingen landen moet namelijk voldoen aan hoge connectiviteits- en securitystandaarden. Dit om bijvoorbeeld de groei aan data en complexere informatieketens (meer applicaties, meer koppelingen tussen interne systemen en de oplossingen van ketenpartners) succesvol te managen.

Belangrijkste redenen voor een flexibele en schaalbare infrastructuur
Een schaalbare en flexibele infrastructuur is een absolute must als u maximaal wilt profiteren van de voordelen die slimme en kwalitatief hoogwaardige cloudtoepassingen ontegenzeggelijk bieden. Hieronder hebben we dé 7 redenen voor u op een rij gezet:

1.         De behoefte aan ketenintegratie

2.         Workloads en data op de beste en veiligste plek

3.         Meer IT aan de randen van het netwerk

4.         Veranderende wensen van consumenten en markten

5.         Behoefte aan beweegbare data en workloads

6.         Communicerende apparaten en netwerkonderdelen

7.         De opkomst van location based services

Meer weten?

In whitepaper “7 redenen voor een flexibele en schaalbare infrastructuur bij cloudtoepassingen” vertellen we u meer over de uitdagingen die komen kijken bij cloudadoptie en de rol die de infrastructuur hierin speelt. We bespreken uiteraard ook een aantal oplossingen om deze toekomstklaar te maken.

Nieuwsgierig geworden? Download HIER dan direct onze whitepaper via de onderstaande button!

Auteur: Elvira Kneefel, Business Developement manager DCspine

Terug naar nieuws overzicht