Red Hat voegt end-to-end Kubernetes-native decision management toe aan Red Hat Process Automation

23-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat voegt end-to-end Kubernetes-native decision management toe aan Red Hat Process Automation

Red Hat, leverancier van enterprise open source oplossingen, kondigt nieuwe end-to-end Kubernetes-native decision management-mogelijkheden aan. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar in de nieuwste release van Red Hat Process Automation. De oplossingen zijn gebaseerd op het open source Kogito-project en stimuleren individuele bedrijfsbeslissingen. Ze zijn inzetbaar als gecontaineriseerde microservices die door Kubernetes worden beheerd naast andere containers in de applicatieomgeving. Dit vermindert de redundantie en de omvang van traditionele decision-managementsystemen bij de inzet in cloud-native omgevingen zoals Red Hat OpenShift.

Volgens marktanalistenbureau IDC geeft in 2024 driekwart (75%) van de organisaties prioriteit aan infrastructuurflexibiliteit en operationele efficiëntie. Dit leidt tot een vervijfvoudiging van de adoptie van cloud-native architecturen voor bedrijfsapplicaties. Naarmate de markt verder ontwikkelt in de richting van cloudgebaseerde infrastructuren en applicaties, spelen automatiseringstechnologieën een belangrijke rol om bedrijven in staat te stellen zich snel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Decision management runtimes

De nieuwe runtimes voor decision management bouwen voort op bestaande mogelijkheden om tools voor beslissingsmodellering op te nemen in ontwikkelomgevingen zoals Visual Studio Code (VSCode). Hiermee kunnen ontwikkelaars business rules en modelleringstalen zoals Decision Model and Notation (DMN) gebruiken als onderdeel van een ontwikkelproject.

Ontwikkelaars hebben ook toegang tot extra functies om business rules in te stellen en effectiever maken van decision-microservices op Quarkus. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Toegang tot low-level Drools Rule Language (DRL) om rules en bijbehorende rule-units te schrijven.
  • Generators, om geautomatiseerde REST- en OpenAPI-endpoints te leveren van de DMN-modellen en DRL-regels, naarmate begrip van inputs en outputs nodig is om de gevraagde beslissingen te nemen.
  • Add-ons, om ontwikkelaars in staat te stellen operationele en domein-specifieke monitoring metrieken toe te voegen (DRL-beslissingen leveren alleen operationele metrieken) en middelen voor decision-streaming van CloudEvents met behulp van Apache Kafka.

Apache Kafka integratie

Red Hat Process Automation is nu geïntegreerd met Red Hat AMQ en Apache Kafka. Dit is een gedistribueerd datastreamingplatform dat streams van records realtime publiceert, opslaat en verwerkt, en zich erop kan abonneren. Het is ontworpen voor het verwerken van datastromen van meerdere bronnen en leveren van deze data aan meerdere gebruikers. Developers kunnen op meerdere manieren verbinding maken met Apache Kafka events, waaronder:

Het starten of hervatten van reactieve bedrijfsprocessen door te reageren op events die door het ecosysteem worden ontvangen.
Procesevents versturen, gebaseerd op de belangrijkste zakelijke gedragingen en het op de hoogte brengen van het ecosysteem over bepaalde veranderingen.
Het volgen van de doorlopende activiteit van processen, cases en taken via native Kafka event emitters, op het moment dat transacties worden vastgelegd.

Red Hat versie van OptaPlanner 8

Red Hat Process Automation bevat nu OptaPlanner 8, een lichtgewicht, embeddable planning engine die Java-programmeurs helpt bij het oplossen van optimalisatieproblemen. OptaPlanner 8 biedt ondersteuning voor Quarkus en bevat nieuwe op Quarkus gebaseerde quickstarts, zoals routeplanning voor voertuigen, inplannen van medewerkers en vaccinatieplanning.

De mogelijkheden die met de nieuwste release van Red Hat Process Automation worden geïntroduceerd, zijn een aanvulling op functies die in eerdere releases zijn opgenomen. Red Hat blijft klanten die gebruikmaken van eerdere releases van de technologie ondersteunen.

Red Hat Process Automation

Red Hat Process Automation is een verzameling softwareproducten uit het Red Hat Application Services Portfolio. Producten als Red Hat Process Automation Manager, Red Hat Decision Manager en Red Hat Runtimes bieden een uitgebreid platform voor het ontwikkelen van cloud-native applicaties waarmee bedrijfsprocessen en beslissingen geautomatiseerd worden.

Red Hat Process Automation biedt gebruikers mogelijkheden voor het vastleggen van bedrijfsbeleid en -procedures, bouwen van applicaties voor het automatiseren bedrijfsactiviteiten en het meten van de resultaten ervan. Het bevat ook grafische tools die de samenwerking tussen IT en zakelijke gebruikers bevorderen, en die beter inzicht geven in de regels en procedures die de bedrijfsapplicaties beheren.

Complexe beslissingen en procedures automatiseren

Rich Sharples, Senior Director Product Management bij Red Hat: "Enterprise business- en IT-leiders blijven procesautomatisering inzetten om hun operaties te automatiseren, tijd en middelen effectief te benutten en plaats te maken voor nieuwe digitale innovatie. De release van Red Hat Process Automation Manager 7.11 biedt gebruikers geavanceerde tools die hen helpen complexe zakelijke beslissingen en procedures te automatiseren om hun organisaties digitaal te transformeren."

Kent Eudy, Executive Director bij Vizuri: "De nieuwste release van Red Hat Process Automation met nieuwe op Kogito gebaseerde mogelijkheden combineert de high-performance beslissingskracht van Drools met BPMN en DMN, waardoor ontwikkelaars OpenShift kunnen gebruiken om cloud-native applicaties te creëren. Organisaties die meer klantgerichte en reactieve architecturen willen bouwen zijn hierdoor in staat om developers te ondersteunen bij het implementeren van business-gedreven kernprocessen en beslissingen. Deze op Kogito gebaseerde mogelijkheden zijn waardevolle tools die nodig zijn om intelligente ‘scale to zero’-microservice-applicaties te bouwen."

Maureen Fleming, Program VP van Intelligent Process Automation Research bij IDC: "Naast de toegenomen adoptie van cloud-native architecturen, zullen geautomatiseerde bedrijfsoperaties naar verwachting blijven groeien, zich dynamischer gedragen en
steeds meer event-driven worden in de komende jaren. Deze groei is het resultaat van organisaties die automatiseringstechnologieën zoals decision management integreren in hun bedrijfsstrategieën met als doel hun activiteiten te kunnen schalen in een cloud-centrische wereld. Het gebruik van Kogito in Red Hat's nieuwe versie van Process Automation Manager is een eerste stap in de broodnodige fundamentele architectonische verandering van procesautomatiseringssoftware."

Beschikbaarheid

De nieuwste release van Red Hat Process Automation is nu beschikbaar. Klanten kunnen de laatste updates ophalen via de Red Hat Customer Portal.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud