Google crasht op Android-platform

22-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google crasht op Android-platform

Wie Android gebruikt kan vandaag problemen ondervinden met Google. Gebruikers melden dat de app spontaan crasht. Een oplossing is er nog niet.

Wereldwijd krijgen Android-gebruikers op hun telefoon de melding dat Google is gestopt of niet werkt. Dat heeft niet enorm veel gevolgen voor de rest van je toestel, maar de melding kan wel vervelend zijn. Het probleem lijkt te komen van een recente update van de Google-app.

Google werkt aan een oplossing

Google zelf zegt dat het op de hoogte is van het probleem en werkt aan een oplossing. Er zijn tijdelijke oplossingen, maar die werken niet met zekerheid.

Zo raadt een officieel Google-account op Twitter aan om een soft reboot uit te voeren door de aan/uit-knop dertig seconden ingedrukt te houden. Een andere mogelijke oplossing is om in de Google Play Store de Google-app te verwijderen. Dan wordt de app niet echt verwijderd, maar wel alle updates. Maar een sluitende oplossing is het niet, bij sommige gebruikers kan het helpen, bij anderen niet.

Zeer waarschijnlijk komt Google zelf binnenkort met een update die de problemen moet verhelpen. Tot dan vallen Android-telefoons enkel te gebruiken met een occasionele crashmelding van de Google-app. Ook al gebruik je die niet actief.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht