Fintech specialist Mollie krijgt flinke kapitaalinjectie

23-06-2021 | door: Redactie

Fintech specialist Mollie krijgt flinke kapitaalinjectie

Nederlandse financiële scale-up Mollie haalt in een nieuwe investeringsronde 800 miljoen dollar, omgerekend zo'n 665 miljoen euro op. De geschatte waarde van het bedrijf ligt nu op meer dan vijf miljard euro.

Mollie is een Nederlands fintechbedrijf dat werd opgericht in 2004. Met de software van het bedrijf kunnen winkels verschillende betaalmethoden aanbieden. Het is ondertussen uitgegroeid tot een van de grotere leveranciers van betalingsdiensten in Europa. Een pandemie waarbij steeds meer handel naar de digitale wereld verhuisd droeg daaraan bij. In 2020 verwerkte Mollie meer dan 10 miljard euro aan transacties en het bedrijf is op weg om meer dan 20 miljard euro te verwerken in 2021. De geschatte waarde van Mollie ligt met deze financieringsronde op 5,4 miljard euro, of 6,5 miljard dollar.

De financieringsronde werd geleid door Blackstone Growth en heeft tot doel om de internationale uitbreiding van het bedrijf en het team te ondersteunen. Met het geld wil het bedrijf in de komende maanden onder meer 300 nieuwe medewerkers aannemen om de bestaande 480 werknemers te verstellen. Er moet ook verder uitgebreid worden naar andere landen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Tot slot wil Mollie verder investeren in de technologie en producten van het bedrijf, om bijvoorbeeld niet alleen betalingen maar ook andere financiële diensten te leveren aan kmo's.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht