Cisco onthult nieuwe industry routerportfolio voor IoT Edge

21-06-2021 | door: Redactie

Cisco onthult nieuwe industry routerportfolio voor IoT Edge

Cisco heeft een nieuw portfolio van Catalyst industriële routers aangekondigd om de kracht van het bedrijfsnetwerk naar de rand uit te breiden met de flexibiliteit, beveiliging en schaalbaarheid die nodig zijn voor IoT-succes. Met de huidige 5G-mogelijkheden stelt het portfolio organisaties in staat om op grote schaal verbonden operaties uit te voeren met een keuze aan beheertools die geschikt zijn voor zowel IT als operaties. De uniforme architectuur vereenvoudigt de samenwerking tussen IT en operations en stroomlijnt hun implementaties van de onderneming tot aan de edge, aldus Cisco.

Voor de meeste van Cisco's klanten wordt de mogelijkheid om de efficiëntie, de klantervaring en de bedrijfsresultaten te verbeteren, bereikt met gegevens die aan de edge worden gegenereerd, omdat de edge alle plaatsen zijn waar organisaties hun klanten bedienen en inkomsten genereren. De edge is divers en bevindt zich overal en altijd - van onderstations en pijpleidingen tot wegen en de politieauto's en bussen die erop rijden. Volgens Gartner zal in deze edge-omgevingen 75% van de data buiten het datacenter worden gegenereerd. Dit soort groei brengt uitdagende nieuwe eisen met zich mee, aldus Cisco.

Of het nu gaat om het aansluiten van point-of-sale-kiosken of een apparaat op afstand, edge use cases hebben verschillende technologische behoeften. Doorgaans verbinden organisaties deze omgevingen geïsoleerd met elkaar, wat resulteert in een gefragmenteerde netwerkarchitectuur, grotere kwetsbaarheden in de beveiliging en geïsoleerde gegevens. Nu organisaties de digitalisering versnellen, hebben ze een manier nodig om het beheer en de beveiliging over het netwerk en edge-apparaten te vereenvoudigen.

De nieuwe portefeuille omvat:

Drie nieuwe Catalyst 5G Industrial Routers om mobiele en vaste activa veilig te verbinden: Deze nieuwe routers zijn gebaseerd op Cisco IOS XE om het bedrijfsnetwerk en SD-WAN tot aan de edge uit te breiden. Deze uniforme architectuur biedt IT- en operationele teams consistente tools, elimineert training op nieuwe apparaten en technologieën en verbetert de beveiliging. De nieuwe Catalyst-routers zijn modulair en bieden ook ingebouwde edge-computing om zakelijke apps te ontwikkelen en beslissingen aan de edge te nemen.

Nieuwe Cisco IoT Gateway-serie voor essentiële connectiviteit binnen of buiten op grote schaal: deze cloud-simple gateways zijn verpakt met Cisco's cloudgebaseerde IoT Operations Dashboard, zijn kosteneffectief en bieden een snelle en eenvoudige installatie; sluit hem gewoon aan en schakel hem in om eerder niet-verbonden activa aan te sluiten.

Ongekende modulariteit en schaal om de 5G-toekomst en daarna aan te kunnende behoefte aan data betekent dat organisaties het aantal aangesloten apparaten en de ondersteunde applicaties zullen vergroten. Naarmate 5G, Wi-Fi 6 en nieuwe technologieën zich verspreiden, moet de edge zich snel kunnen aanpassen. Het is nu tijd om de edge voor te bereiden op de toekomst.

Het nieuwe Catalyst-routeringsportfolio biedt de schaal, flexibiliteit en beveiliging om aan te passen naarmate gebruikssituaties evolueren en nieuwe toepassingen nodig zijn. Het biedt een brede keuze aan modules - waaronder 5G en LTE voor openbare of particuliere mobiele netwerken, openbare veiligheidstoepassingen zoals FirstNet, DSL, Wi-SUN - en uitbreidbare opslag. Bovendien maakt het portfolio het mogelijk om de CPU en batterij in het veld te updaten.

Ingebouwde, end-to-end beveiliging met inzicht in operationele omgevingen

Naarmate industriële en bedrijfsnetwerken convergeren met meer verbonden activa, neemt de dreiging van blootstelling aan de edge toe. Dit steeds groter wordende aanvalsoppervlak brengt complexe uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging met zich mee, aldus Cisco.

Het industriële routerportfolio van Catalyst, gebaseerd op Cisco' cyberbeveiligingsarchitectuur, levert een holistische strategie voor het beheren van beveiliging in geïsoleerde IT- en OT-omgevingen. Het portfolio integreert Cisco Cyber Vision om volledige zichtbaarheid te bieden van enterprise tot aan de edge. Cyber Vision integreert een sensor in het industriële netwerk, zodat beveiligingsteams bedreigingen voor hun industriële omgevingen kunnen detecteren met een operationele context, waardoor organisaties een echt geconvergeerde strategie voor IT/operations-dreigingsbeheer kunnen bouwen - zonder dat er extra boxen en leveranciers nodig zijn. Bovendien ondersteunt het portfolio veilige toegang op afstand voor operaties en apparatuurbewaking/onderhoud.

De nieuwe Cisco Catalyst Industrial Routers zijn vanaf juni verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht