Nieuwe Kaspersky Password Manager focust op gebruiksgemak

21-06-2021 | door: Redactie

Nieuwe Kaspersky Password Manager focust op gebruiksgemak

Kaspersky Password Manager is verbeterd voor alle platforms en biedt meer grip op de sterkte van wachtwoorden. De Windows-versie is nog makkelijker te gebruiken en zeer transparant. Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers de status en beveiliging van alle wachtwoorden eenvoudig monitoren. iOS-gebruikers kunnen met de nieuwe versie documenten met meerdere pagina’s eenvoudig scannen. De Android-versie ondersteunt nu tien browsers en Huawei-apparatuur.

Wachtwoorden zijn het hart van onze accounts, persoonlijke gegevens en alle andere digitale activiteiten. Tegelijkertijd vormen ze ook de barrière tussen onze persoonlijke gegevens en de aanvallers die deze willen stelen. Sterke en unieke wachtwoorden voor elk account zijn een effectieve manier om privédata te beschermen. Toch is het ook heel lastig om zoveel gegevens te onthouden. Het is echter onverstandig ze op te schrijven of in een smartphone op te slaan. Daarom neemt het gebruik van password managers snel toe*.

Verbeteringen voor Windows
De gebruikservaring van Kaspersky Password Manager voor Windows is op verschillende onderdelen verbeterd. Het gebruik is makkelijker, duidelijker en transparanter. Het nieuwe dashboard biedt eenvoudige navigatie-opties, real-time wachtwoordbeveiliging en concrete adviezen. De navigatie via de kluis is ook verbeterd door de toevoeging van de ‘recent’ en ‘favorieten’ tabs. Hierdoor hebben gebruikers de meest gebruikte gegevens altijd bij de hand.

Geüpdatete navigatie via de kluis

Het beheer van de wachtwoordbeveiliging is sterk vereenvoudigd. De app groepeert wachtwoorden op basis van hun sterkte, inclusief gebruikersvriendelijke statusiconen. De nieuwe statusbalk maakt het mogelijk om de wachtwoordbeveiliging in real-time te overzien. Verder kunnen gebruikers met de optie ‘fill in apps’ hotkey-combinaties gebruiken voor snelle toegang tot hun Kaspersky Password Manager-gegevens. Dit is ook praktisch voor het zoeken van de vereiste wachtwoorden.

Terug naar nieuws overzicht
Security