Clinicbuddy wordt onderdeel van de Alfa eCare groep

21-06-2021 | door: Redactie

Clinicbuddy wordt onderdeel van de Alfa eCare groep

Alfa eCare, een Zweedse eHealth speler, heeft een akkoord bereikt over de overname van Clinicbuddy, een leverancier van oplossingen voor elektronische patiënten dossiers voor zorgklinieken. Clinicbuddy, opgericht in 2006 en gevestigd in Stockholm levert een suite van SaaS-oplossingen voor ongeveer 500 klanten actief in de private zorg markt.

Het bedrijf heeft een organische ARR groei van meer dan 45% gerealiseerd in de afgelopen 3 jaar mede dankzij een schaalbaar platform en sterke commerciële tractie. Dankzij de hoge mate van flexibiliteit en de modulaire opzet van het systeem kon Clinicbuddy succesvol internationaal groeien en bedient het bedrijf nu klanten in 9 landen. De product suite is gecentreerd rond EPD functionaliteit, financiële administratie en boekingen op maat voor klanten variërend van revalidatie, gespecialiseerde chirurgie, en GGZ aanbieders.

De strategische combinatie van twee sterke en complementaire product portfolio’s versterkt Alfa eCare verder als leidende SaaS eHealth speler op de Zweedse markt. Het gezamenlijke aanbod zal de groep in staat stellen de digitalisering van de zorgsector verder te ondersteunen waardoor zorginstellingen en zorgprofessionals beter en efficiënter kunnen werken.

Alfa volgt een organische groeistrategie, aangevuld met slimme strategische overnames, gericht op het creëren van een leidende speler in met name de Scandinavische zorgmarkt. Main Capital ondersteunt de groep bij deze strategie onder andere met ervaring vanuit eerdere investeringen in andere zorgsoftwaregroepen zoals Enovation, SDB Group, RVC Medical IT, The Patient Safety Company en Regas.

Albert Winter (Managing Director bij Alfa Group): "Door onze krachten te bundelen met het Clinicbuddy team versterken we onze aanwezigheid op de Zweedse markt en bouwen we onze positie uit op de private zorgmarkt om verdere groei te ondersteunen, terwijl we tegelijkertijd internationaal verder uitbreiden. Door de toevoeging van Clinicbuddy's slimme en schaalbare oplossingssuite, wordt het Alfa eCare productportfolio nog beter uitgerust om waarde voor onze klanten toe te voegen."

Per Svalvik (Managing Partner bij Clinicbuddy): "Alfa is een partner waarmee we al voor een langere periode samenwerken. We zijn zeer verheugd dit nieuws samen te delen. We hebben verschillende synergiën en beïnvloeden samen een groot deel van de zorgmarkt in de Scandinavische regio. Voor Clinicbuddy is dit de juiste plek om tot grotere hoogten te komen."

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital & Chairman Alfa Group): "Main investeerde in Alfa eCare om het bedrijf te ondersteunen in zijn volgende groeifase. Na de succesvolle integratie van de eerste add-on, Joliv in 2020, betekent de strategische combinatie met Clinicbuddy een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van Alfa eCare naar naar een toonaangevende Scandinavische speler in de gezondheidszorg. Samen met Clinicbuddy zal Alfa eCare Group in staat zijn om verdere waarde te bieden aan haar eindklanten bestaande uit meer dan 1000 zorgverleners."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software