NEN en DBC versterken samenwerking

19-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NEN en DBC versterken samenwerking

NEN en de Dutch Blockchain Coalition gaan hun samenwerking intensiveren.  NEN sluit bij de coalitie aan als nieuwe kennispartner. De versterkte samenwerking zal onder andere plaatsvinden op het onderwerp van de standaardisatie van Blockchain/Distributed Ledger Technologies (DLT).

De samenwerking past goed bij de ambitie van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) om betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen tot stand te brengen door middel van samenwerkingsverbanden tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven.

Midden in het blockchain ecosysteem

Rik van Terwisga, algemeen directeur NEN: ‘Als partner van de DBC bevinden wij ons midden in het blockchain ecosysteem in Nederland. Een plek waar wij gezamenlijk met andere partners van de DBC verantwoordelijkheid kunnen nemen in belangrijke discussies en afspraken omtrent de snelle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en DLT.’

Grote opgave in ontwikkeling standaarden

Peter Verkoulen, Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition‘: De DBC is erg blij met het aanhalen van de banden met NEN. Het instituut is een belangrijke partner voor de coalitie. Een grote opgave ligt in het ontwikkelen van standaarden ten behoeve van interoperabiliteit en betrouwbaarheid van de techniek en de informatie die wordt verwerkt via blockchains. Het gaat dan bij voorkeur om wereldwijde standaarden en normeringen die ook compatibel moeten zijn met de Europese opvattingen, waarden, normen en reguleringen. NEN is daarbij onmisbaar.’ 

Webinar 'Blockchain de baas'

Op dinsdag 6 juli van 15:00 - 16:00 uur organiseert NEN het webinar ‘Blockchain de baas’. Voor meer informatie of aanmelden, ga naar de website van NEN Evenementen.

Terug naar nieuws overzicht