Redactie - 19 juni 2021

IBM gaat achtergestelde bevolkingsgroepen gratis bijscholen

IBM gaat achtergestelde bevolkingsgroepen gratis bijscholen image

IBM kondigt zijn partnerschap aan met bijna 30 organisaties wereldwijd. Het partnerschap, dat door IBM CEO Arvind Krishna is aangekondigd tijdens de VivaTech-conferentie in Parijs, heeft als doel om 500.000 werknemers uit achtergestelde bevolkingsgroepen gratis bij te scholen en aan een nieuwe baan te helpen.

De economische gevolgen van de COVID-pandemie zullen volgend jaar naar verwachting bijdragen tot de werkloosheid van meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd, waarbij vrouwen en jongeren het zwaarst worden getroffen. Desondanks blijven veel IT-banen onvervuld omdat er geen talent is om ze in te vullen.

De samenwerking met organisaties in 12 landen moet kansarme groepen zoals vrouwen, minderheden, vluchtelingen en werkloze jonge volwassenen, helpen nieuwe technische en professionele vaardigheden te leren. Je vindt de beknopte samenvatting van de werking hieronder, meer informatie vind je in het persbericht.

De deelnemende organisaties gebruiken het IBM SkillsBuild e-learning programma voor hun begunstigden, waaronder langdurig werklozen en schoolverlaters, vluchtelingen, asielzoekers en veteranen;

Het programma is zo opgezet dat werkzoekenden binnen een tijdspanne van drie tot zes maanden tijd technische vaardigheden kunnen opdoen, lokaal erkende badges en certificeringen kunnen verdienen en persoonlijke begeleiding kunnen krijgen;

Uitzendbedrijf ManpowerGroup zal geregistreerde ‘IBM SkillsBuild-organisaties’ toegang bieden tot actuele markttrends en vacatures, zodat zij de leertrajecten en stages van hun begunstigden beter kunnen ondersteunen.