Dell Technologies stelt Chuck Whitten aan als co-COO

18-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies stelt Chuck Whitten aan als co-COO

Dell Technologies kondigt aan: Chuck Whitten als co-chief operating officer (co-COO), effectief 16 augustus 2021. Whitten treedt toe tot vice-voorzitter en co-COOJeff Clarke en voorzitter en CEO Michael Dell om de volgende groeifase van Dell te leiden.

"Met een record in FY21 en het eerste kwartaal van FY22 , groeien we en groeien onze kansen nog sneller. Chuck komt bij het bedrijf op een cruciaal moment om ons meer leiderschapscapaciteit te geven om meer terrein te bestrijken, meer kansen te beoordelen en de besluitvorming te versnellen om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn," zeiJeff Clarke, vice-voorzitter en co-COO. "Als onze topadviseur is Chuck al lange tijd een integraal onderdeel van het team dat zich bezighoudt met strategie, transformatie en operaties. Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn om hem als co-COO te hebben om grote groeimogelijkheden in onze portfolio te benutten als de wereld wordt digitaler en datagedreven."

Whitten rapporteert aan de CEO en komt vanaf: Bain & Company, waar hij de afgelopen 22 jaar heeft doorgebracht met het laatste decennium uitsluitend gericht op de technologiesector. Het belangrijkste was dat Whitten samenwerkte met het Dell-leiderschap om de strategie en groei-initiatieven van Dell te helpen vormgeven.

"Met technologie in het centrum van het herstel van de wereld en wat de toekomst biedt, hebben we enorme groeimogelijkheden in onze kerninfrastructuur en pc-activiteiten en in gebieden met hoge prioriteit, waaronder hybride en private cloud, edge, telecom en APEX", aldus Michael Dell, voorzitter en CEO. "Samen zullen Jeff, Chuck en ik de toekomst van het bedrijf vormgeven en de resultaten versnellen die we voor klanten kunnen behalen. Chuck's leiderschap, energie, kennis en menselijkheid maken hem de voor de hand liggende keuze om ons team te versterken en ons marktleiderschap te versterken."

Terug naar nieuws overzicht