Chiptekort legt productie in Belgische fabrieken Audi en Volvo stil

Chiptekort legt productie in Belgische fabrieken Audi en Volvo stil

18-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Chiptekort legt productie in Belgische fabrieken Audi en Volvo stil

Het chiptekort raakt de Belgische activiteiten van Audi en Volvo. Beide autofabrikanten zien zich genoodzaakt komende week de productie tijdelijk stil te liggen. Audi legt in Brussel de productie op donderdag en vrijdag stil, terwijl Volvo in Gent de productie de hele week staakt.

Dit meldt onder meer de Leeuwarder Courant. Al langer is er een fors chiptekort. Dit leidt tot uiteenlopende problemen. Zo is IT-hardware moeilijk leverbaar, maar zijn ook allerlei andere productieketens getroffen. Een voorbeeld is de automotivesector. Zo bevat ieder automodel vandaag de dag een flink aantal chips.

Het is dan ook niet voor het eerst dat het chiptekort tot problemen in de automotivesector leidt. PwC waarschuwde eerder dit jaar al dat autofabrikanten strategische keuzes moeten maken bij het gebruik van beschikbare chips. "In feite kwam de auto-industrie in een soort perfect storm terecht", legde Stan Berings van PwC toen uit aan de NOS. Doordat bestellingen aan het begin van de COVID-19 pandemie zijn geannuleerd, zijn tekorten ontstaan. Tegelijkertijd is de vraag naar consumentenelektronica fors gestegen, waardoor de voorraden beperkt zijn.

Terug naar nieuws overzicht