Groepen roepen president Biden op tot snelle benoeming van bestuurslid FCC

17-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Groepen roepen president Biden op tot snelle benoeming van bestuurslid FCC

Verschillende groepen roepen de Amerikaanse president Joe Biden op tot een snelle benoeming van een nieuw bestuurslid bij de Federal Communications Commission (FCC). Dit is volgens de partijen nodig zodat de FCC onder andere regelgeving rondom netneutraliteit kan herstellen.

De brief is ondertekend door onder meer de American Civil Liberties Union, Communications Workers of America, Electronic Frontier Foundation, Mozilla en OpenMedia. De partijen roepen Biden in de brief op een openstaande positie bij de FCC zo snel mogelijk op te vullen. Zo kan de FCC zich weer met volledige capaciteit toespitsen op het leveren van open, betaalbare en betrouwbare snelle breedbandverbindingen aan Amerikaanse huishoudens. Ook kan de FCC zich volgens de partijen dan richten op het herstellen van een sterke bescherming van netneutraliteit.

Ajit Pai

De positie in de bestuursraad van de FCC staat open sinds het vertrekt van Ajit Pai in januari. Pai was in 2017 door de toenmalige president Trump benoemd. Hij draaide onder meer strengere regelgeving rondom netneutraliteit terug die door voormalig president Obama was geïntroduceerd. De beslissing leidde toentertijd tot veel kritiek, onder meer vanuit techbedrijven.

Het is niet de eerste keer dat partijen in de Verenigde Staten sinds de installatie van president Biden oproepen tot het herstel van netneutraliteit. Een reeks techbedrijven stuurden in maart al een brief naar de FCC met een dergelijke oproep.

Terug naar nieuws overzicht