SaaS platform Expansion wordt onderdeel van de WoodWing Group

17-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SaaS platform Expansion wordt onderdeel van de WoodWing Group

WoodWing, een speler in het wereldwijd leveren van Content Orchestration oplossingen, heeft een overeenkomst bereikt met Expansion om zich aan te sluiten bij de WoodWing Group. Samen met de eerdere overname van Scienta, stelt de nieuwe bedrijfscombinatie de WoodWing Group in staat om haar Enterprise Information Management aanbod te verrijken met document management en archiveringsoplossingen, terwijl Expansion de mogelijkheid krijgt om haar Xtendis platform internationaal uit te breiden.

Expansion levert het Xtendis SaaS-platform, een platform dat wordt gebruikt om bedrijfskritische informatie veilig op te slaan, te organiseren en gemakkelijk toegankelijk te maken. Xtendis integreert met vrijwel elke primaire bedrijfstoepassing. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor digitale klant- of personeelsdossiers, het beheer van financiële informatie, factuurverwerking en kwaliteits- of recordmanagement. Expansion heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) en bedient meer dan 250 klanten, voornamelijk in de financiële dienstverlening, industrie, groothandel, onderwijs, gezondheidszorg en logistiek.

Zowel WoodWing als Expansion bevinden zich in het hart van de contentprocessen van organisaties en maken content en informatie op een efficiënte en veilige manier toegankelijk voor teams in en buiten de organisatie. Deze strategische combinatie stelt de WoodWing Group in staat haar productportfolio te diversificeren en daarmee toegang te krijgen tot nieuwe marktsegmenten op een manier die complementair is aan hun bestaande propositie. Bovendien kan de dominante positie van Expansion op de Nederlandse markt worden uitgebreid door WoodWing's wereldwijde netwerk.

Ross Paterson, CEO van WoodWing: "Wij zijn verheugd om onze nieuwe collega's, klanten en partners te verwelkomen in de WoodWing familie. Met de toevoeging van Expansion verrijkt de WoodWing Group haar productportfolio met extra cloud-based content management mogelijkheden waardoor we nog sterker zijn in de Enterprise Information Management markt. Na het toevoegen van Scienta's content management en knowledge sharing oplossingen eerder dit jaar, zien we de toevoeging van Expansion als een geweldige volgende strategische stap in het verder uitbouwen van een internationaal toonaangevende Content Orchestration speler."

Johan Blank, Founder/CEO van Expansion: "Spread our wings and fly away" zal de volgende stap zijn voor Expansion. We kijken er echt naar uit om samen te werken met de mensen van WoodWing en haar internationale ecosysteem om het gebruik van het Xtendis-platform uit te breiden naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. Deel uitmaken van de WoodWing-familie zal ons ook in staat stellen om bredere oplossingen te bieden aan onze huidige en toekomstige klanten."

Het topmanagement van Expansion blijft aan boord en zal een belang houden in de bedrijfscombinatie.

Terug naar nieuws overzicht