NEC introduceert UNIVERGE BLUE Cloud diensten in Nederland

17-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NEC introduceert UNIVERGE BLUE Cloud diensten in Nederland

NEC, leverancier van IT & Communicatie-oplossingen, brengt NEC UNIVERGE BLUE CONNECT, een geïntegreerde Unified Communications as a Service-oplossing (UCaaS), en NEC UNIVERGE BLUE ENGAGE, een Contact Center as a Service (CCaaS)-oplossing, naar de Nederlandse markt.

Als één van de meest uitgebreide open Cloud platforms op de Nederlandse markt, maakt het telefonie, chat, video vergaderen, contactcenter, beveiliging, online webinars, het delen en opslaan van bestanden en talloze productiviteitsintegraties (o.a. MS Teams, Salesforce, Office 365) mogelijk binnen één enkele omgeving. Deze diensten in een allesomvattend (alles-in-één) open Cloud communicatieplatform wordt aangeboden voor één vast laag bedrag per maand. Gebruikers betalen alleen voor wat ze gebruiken en gebruikerslicenties kunnen van maand tot maand worden gewijzigd. UNIVERGE BLUE CONNECT en ENGAGE zijn vanaf nu algemeen beschikbaar voor NEC’s klanten en partners.

Bert Plasman, Vice President Enterprise Channel Sales EMEA voor NEC Enterprise Solutions, geeft aan: “UNIVERGE BLUE biedt ons en onze distributiekanalen unieke differentiatie. Als deze oplossingen los van elkaar bij diverse leveranciers worden gekocht, hebben ze allemaal hun eigen prijskaartje en ondersteuning nodig om ze te onderhouden en te integreren. UNIVERGE BLUE levert daarom een aanzienlijk kostenvoordeel op voor de klant en biedt klanten voorts alle voordelen van gestroomlijnde IT-beheer en -administratie. Vanuit één management portal kunnen alle applicaties over een hele organisatie uitgerold en beheerd worden.”

De lancering biedt ook verdere voordelen voor Business Partners. Plasman vervolgt: “De filosofie van ons partnerprogramma is 'Wij werken voor u', waarbij partners – in tegenstelling tot bij andere leveranciers- eigenaar blijven van de klant en de klantrelatie. Onze Go-to-market strategie is er op gericht dat we in ons land 100% van ons indirecte verkoopkanaal met geselecteerde en gecertificeerde partners en BusinessCom als distributeur behouden.”

Hybride werken
Pieter van Eldonk, Directeur van BusinessCom ziet een positieve toekomst voor UNIVERGE BLUE. Hij legt uit: “In tegenstelling tot bestaande cloudtelefonie-oplossingen, stelt het UNIVERGE BLUE programma onze partners in staat om dicht bij hun klanten te blijven met volledige controle over prijzen en facturering. Het onboarding proces voor partners is zo eenvoudig mogelijk gemaakt, aangevuld met zeer uitgebreide training en support door de cloud specialisten van NEC.”

NEC UNIVERGE BLUE CONNECT en UNIVERGE BLUE ENGAGE zijn ontworpen voor organisaties van elke omvang, van MKB tot grote ondernemingen, waarbij het werkplezier centraal staat. Sinds de lancering van deze diensten vorig jaar in andere delen van de wereld, zijn de reacties uit de markt overweldigend positief en profiteren talloze organisaties al van de flexibele en eenvoudig aanpasbare diensten. Bovendien past UNIVERGE BLUE perfect bij de huidige vraag om ‘hybride werken’ krachtig te ondersteunen.

Resellers kunnen makkelijk instappen met lage investering, snelle accreditatie en uitgebreide ondersteuning. Een ander groot voordeel is dat de gebruikersinterface van UNIVERGE BLUE voor 100% in het Nederlands is. En de 3.000 tot 5.000 gratis belminuten die de UNIVERGE BLUE CONNECT licenties gebruikers bieden kan voor organisaties ook heel interessant zijn.

Strategische samenwerking
In de wereldwijde uitrol van NEC’s UNIVERGE BLUE diensten volgen na Noord-Amerika, Australië, Verenigd Koninkrijk, Italië en nu Nederland, andere landen in EMEA en Azië. De strategische partner die NEC heeft geselecteerd voor deze belangrijke uitbreiding van het aanbod is Intermedia.

Het portfolio communicatie oplossingen van NEC, momenteel al ruim 6 jaar op rij de nummer 1 leverancier wereldwijd van telefonieoplossingen*, wordt nu verder versterkt met UNIVERGE BLUE. De krachtige Cloud-PBX, teamsamenwerking, contact center, bestanden delen, back-up, en online vergadermogelijkheden die dit Cloudplatform biedt, zijn allemaal geïntegreerd met talloze applicaties. Hiermee beantwoordt NEC aan de behoeften die leven bij zowel lokale installaties als Cloud- en hybride omgevingen, en krijgen B2B-klanten platformkeuze en een echte slimme werkplek voor de toekomst.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud