HMD Global gaat partnerships aan met Nokia en CGI

17-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HMD Global gaat partnerships aan met Nokia en CGI

HMD Global, home of Nokia-telefoons, gaat twee strategische partnerships aan ter ondersteuning van de groei en ontwikkeling van het Internet of Things-aanbod. Het bedrijf gaat samenwerken met het Finse telecominfrastructuurbedrijf Nokia en het internationale IT-adviesbureau CGI. 

Als onderdeel van de samenwerking met Nokia worden de zakelijke connectiviteitsoplossingen van HMD Global voortaan ondersteund door de Nokia WING-technologie (Worldwide IoT Network Grid). Nokia WING is een beheerde connectiviteitsservice waarmee operators en mobile virtual network operators (MVNO’s) hun zakelijke klanten kunnen ondersteunen met IoT-connectiviteit en -beheer op wereldwijde schaal die alle netwerken en gebruikssituaties dekt.

IoT-beheer

Met HMD Connect Pro kunnen bedrijven van elke omvang tot tienduizenden aangesloten apparaten beheren via een beheerportal. Dit geeft bedrijven realtime inzicht in de status van alle verbonden apparaten en IoT-assets, beheer van de levenscycli van simkaarten en handvatten voor security.

CGI gaat het enterprise-aanbod van HMD Global, waaronder HMD Connect Pro, HMD Enable Pro en smartphone hardware, aanbieden als onderdeel van CGI's end-to-end services. CGI ondersteunt ondernemingen in hun digitale transformatie en biedt klanten diepgaande inzichten in systeemintegratie en -ondersteuning, samen met data-analyse en cloudtechnologie. De samenwerking integreert tevens de oplossingen van CGI in het bestaande portfolio van bedrijfsproducten van HMD Global om de beveiliging, efficiëntie en technologische interoperabiliteit te bieden die door ondernemingen wordt gevraagd.

5G-geschikte IoT en wereldwijde connectiviteitsoplossingen

"Via onze zakelijke klanten zagen we een snel toenemende vraag naar 5G-geschikte IoT en wereldwijde connectiviteitsoplossingen. Door de samenwerking met twee wereldleiders, Nokia en CGI, kunnen we nog meer innovatieve en veilige oplossingen op de markt brengen en ondernemingen in staat stellen hun zakelijke doelen te bereiken”, zegt Stefan De Clerck, General Manager HMD Global Benelux en Frankrijk.

“Samen met HMD Global bieden we een best-in-class wereldwijde IoT-netwerkdekking voor een optimale klantenondersteuning”, zei Ankur Bhan, Head of Network Function as a Service bij Nokia. “De HMD Pro-service maakt gebruik van een steeds groter wordend connectiviteits-ecosysteem. Nokia WING biedt een grenzeloze verbinding voor IoT, waardoor de complexiteit voor ondernemingen wordt verminderd en ze het hoogste niveau van controle over hun bedrijfsmiddelen krijgen.”

“Geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie zijn een belangrijke aanjager van de bedrijfsstrategieën van ondernemingen geworden”, zegt Markus Olenius, Vice-President Advanced Analytics Solutions bij CGI Finland. “We hebben de groei van HMD Global en de positieve klantervaring van Nokia-telefoongebruikers ondersteund door middel van analyses. Door het partnership blijven we hun integratieprojecten end-to-end ondersteunen - inclusief on-premise en cloudtechnologieën, applicatie-ontwikkeling, data-analyse en beveiligingsdiensten - waarvan alle klanten van HMD Global verder gaan profiteren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud