Smart office platform Mapiq trekt tien miljoen euro groeikapitaal aan

16-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Smart office platform Mapiq trekt tien miljoen euro groeikapitaal aan

Het in Londen gevestigde Rinkelberg Capital Ltd, het investeringskantoor voor de founders van TomTom N.V., investeert 10 miljoen euro in Mapiq, ontwikkelaar van smartoffice-software. De kapitaalinjectie wordt ingezet voor het verstevigen van het marktleiderschap en het versnellen van de internationale expansie van het gelijknamige softwareplatform. Met Mapiq’s software maken organisaties efficiënter en flexibeler gebruik van kantoorruimtes en faciliteiten. Dit vergroot werknemerstevredenheid, bespaart huisvestingskosten en reduceert CO2-uitstoot.

Mapiq is koploper in de internationale smartofficemarkt en is actief in twintig landen met klanten als PwC, AkzoNobel, Deloitte, Heineken, KPMG, ENGIE, Unilever en Microsoft. Gepositioneerd om snel internationaal te groeien bereikte het in Delft gevestigde bedrijf het afgelopen jaar 200 procent omzetgroei. Deze groei werd mede gedreven door de enorme vlucht naar hybride werken tijdens de coronacrisis; de slimme technologie van Mapiq maakt deze flexibele vorm van werken op efficiënte manier mogelijk. De visie van de snelgroeiende koploper sluit feilloos aan bij de nieuwe behoeften die voortkomen uit de pandemie zoals flexibiliteit en autonomie in kantoorgebruik door medewerkers.

Met Mapiq's platform hebben medewerkers alles wat zij op kantoor nodig hebben binnen handbereik. Zo kunnen zij een parkeerplaats reserveren, beschikbare werkplekken in de buurt van hun collega's vinden of spontaan een vergaderruimte boeken die het beste past bij hun activiteit. Organisaties krijgen daardoor op detailniveau inzicht in het gebruik van hun slimme kantoor. Door te zien welke zones en faciliteiten het meest gebruikt worden, kunnen zij hun kantoor steeds efficiënter inrichten en tevens inspelen op de continu veranderende huisvestingsbehoefte.

De toenemende behoefte naar hybride werken leidde daarnaast tot de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit, waarmee medewerkers samen met collega's een tijdslot kunnen plannen op kantoor. Door een maximale capaciteit in te stellen kunnen bedrijven zo de bezetting in hun kantoor bewaken en geleidelijk optimaliseren. Zowel de veiligheid als de flexibiliteit van de medewerkers staat hierbij centraal, waardoor organisaties op een fijne manier veilig terugkeren naar kantoor. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen werkdagen met Mapiq gepland en is hybride werken realiteit geworden.

Sander Schutte, CEO Mapiq: “Ik beschouw het als een groot compliment dat zulke ervaren investeerders zo’n vertrouwen hebben in onze visie. Door de pandemie is wereldwijd elke organisatie, die zijn vastgoed wil optimaliseren, een potentiële klant van Mapiq geworden. Deze kapitaalinjectie stelt ons in staat om aan die groeiende vraag te voldoen, nieuwe producten te ontwikkelen en onze marktleiderspositie (inter-)nationaal verder uit te breiden.”

Marc Slendebroek, CEO Rinkelberg Capital: “ "Nu bedrijven en werknemersdoor de pandemie op zoek zijn naar een nieuwe invulling van hun kantoorbezetting, biedt de technologie van Mapiq de oplossing. Mapiq is onmisbaar om kantoren efficiënt én aantrekkelijk te maken voor medewerkers. De potentie is enorm, nu is het tijd om de volgende stap te zetten en dat is verder expansie wereldwijd. Gezien de groeiambities en de kwaliteit van het gedreven Mapiq-team zijn we verheugd dat we samen de onderneming naar een volgende fase kunnen brengen.”

Terug naar nieuws overzicht