Algemeen telefoonnummer politie was onbereikbaar door storing

15-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Algemeen telefoonnummer politie was onbereikbaar door storing

Het algemene politienummer 0900-88 44 is in de nacht van maandag op dinsdag tijdelijk onbereikbaar geweest door een storing. De problemen zijn inmiddels opgelost. Andere organisaties kampen juist vandaag met een telefoonstoring, waaronder de ANWB, het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en rechtbanken.

De storing bij het algemene politienummer trof in ieder geval de regio's Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Rotterdam en Utrecht. De oorzaak van de storing is onduidelijk. Rond 06:20 uur verschenen de eerste berichten dat de storing was opgelost. Om 07:30 uur meldde ook de Rotterdamse politie dat het algemene nummer weer bereikbaar was. Het alarmnummer 112 was wel bereikbaar.

Ook andere organisaties kampen met telefoonstoringen. Rechtspraak.nl waarschuwt dat rechtbanken en andere justitiële organisatie momenteel telefonisch slecht bereikbaar kunnen zijn. Het CJIB vraagt mensen op een later tijdstip opnieuw te bellen. De ANWB meldde dat de Wegenwacht eveneens getroffen is door de telefoonstoring. Deze storing is inmiddels (gedeeltelijk) opgelost.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom