Moederorganisatie Office Centre en Staples Office Centre krijgt nieuwe eigenaar

15-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Moederorganisatie Office Centre en Staples Office Centre krijgt nieuwe eigenaar

De eigenaren van New Office Centre Beheer B.V. (NOCB) maken bekend dat zij een akkoord hebben bereikt over de verkoop van hun aandelen aan investeringsmaatschappij Standard Investment. Onder NOCB vallen ondermeer alle winkel-, online- en contractsales activiteiten van New Office Centre in Nederland en OfficeCentre GmbH in Duitsland, alsmede KantoorExpert, MaritiemExpert en PurchaseExpert. Met Standard Investment als nieuwe eigenaar wil NOCB zijn positie als omnichannel speler in de markt van kantoorartikelen, kantoormachines en meubilair met een leidende positie in Nederland en Duitsland verder versterken.

“Met Standard Investment heeft Office Centre een solide investeerder aan boord. De kennis en expertise van deze nieuwe partner, in combinatie met de grote naamsbekendheid van Office Centre in Nederland en Staples / Office Centre in Duitsland, stelt ons in staat om Office Centre een omnichannel speler van betekenis te laten worden. De samenwerking met Standard Investment biedt ons de unieke mogelijkheid om het marktaandeel van Office Centre in zowel Nederland als Duitsland de komende jaren verder te vergroten en een leidende positie in de markt van Office Supplies in te nemen”, aldus Marc-Derek Schönberger, de nieuwe CEO en mede investeerder van Office Centre.

“Na een intensieve periode van drie jaar, waarin we als ondernemers de retailactiviteiten van Staples Solutions in Nederland en Duitsland hebben overgenomen en verzelfstandigd, willen Goswin en ik het rustiger aan doen. Goswin Fijen blijft aan als aandeelhouder en ik ga me richten op de activiteiten van Gebroeders Winter, Boekhandel Van der Ven en de winkel van KantoorExpert in Soest”, zegt Frans Davelaar. “Wij zijn ervan overtuigd dat Office Centre, met Standard Investment als nieuwe eigenaar, in goede handen komt. Samen kunnen zij de succesvolle omnichannelformule, in een combinatie van retailactiviteiten, onlineactiviteiten en contract-salesactiviteiten, verder ontplooien zodat de klanten van Office Centre in Nederland en Duitsland een optimale klantbeleving geboden krijgen.”

NOCB was tot voor kort eigendom van een joint venture van twee juridische entiteiten die eigendom zijn van twee ondernemers, te weten Frans Davelaar en Goswin Fijen. Het bekendste merk binnen NOCB, te weten Office Centre kent 32 winkels in Nederland en 51winkels in Duitsland. In totaal werken er meer dan 1.500 medewerkers voor Office Centre en haar zusterbedrijven. Naast de winkels biedt Office Centre haar producten en diensten online en via contractsales aan. Office Centre is een leidende speler in de markt van kantoorartikelen, kantoormachines en meubilair in zowel Nederland als Duitsland. De ambitie is om de komende jaren de omnichannelformule verder te versterken en uit te breiden.

Het van oorsprong Amsterdamse Standard Investment is een op Noord-West Europa gerichte investeringsmaatschappij met kantoren in Amsterdam, Brussel en Stockholm, die zich toelegt op ‘hands-on’-investeringen in het middenbedrijf. De in 2004 opgerichte firma werkt vanuit een filosofie van directe betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. Standard Investment heeft onder meer deelnemingen in ACE (films voor medische toepassingen), Aweta (fruit sorteer machines), Burger King Nederland, HSWT (producent van zoetstoffen) en Riedel (vruchtensapproducent van o.a. Appelsientje). Met een team van 16 professionals beheert het een portefeuille van 14 bedrijven, verspreid over 4 landen met ruim 2.500 medewerkers en een cumulatieve omzet van €700m.

Terug naar nieuws overzicht