Twee bestuursleden van Toshiba vertrekken

14-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Twee bestuursleden van Toshiba vertrekken

Toshiba zet twee leden uit zijn bestuursraad. Het Japanse bedrijf neemt de stap nadat grote aandeelhouders opheldering eisten over oneerlijke praktijken bij het selecteren van bestuursleden afgelopen jaar.

De stap volgt nadat uit onderzoek blijkt dat Toshiba met de Japanse overheid heeft samengewerkt om buitenlandse investeerders onder druk te zetten, meldt Reuters. Het bedrijf zou hebben geprobeerd de stemming van belangrijke aandeelhouders over de installatie van nieuwe bestuurders te beïnvloeden. Onder meer 3D Investment Partners en een schenkingsfonds van de Amerikaanse Harvard University zouden onder druk zijn gezet.

Junji Ota en Takashi Yamauchi treden beide terug uit de raad van bestuur van Toshiba. Twee andere leden - Masayasu Toyohara en Masaharu Kamo - vertrekken later deze maand eveneens. 3D Investment Partners riep in een eerdere brief ook op tot het vertrek van Osamu Nagayama, bestuursvoorzitter bij Toshiba. Nagayama wil echter niet vertrekken en zegt juist te willen helpen bij het oplossen van de problemen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

management