Klara krijgt flink kapitaal voor uitbouw services

14-06-2021 | door: Witold Kepinski

Klara krijgt flink kapitaal voor uitbouw services

Klarna, een van oorsprong Zweedse wereldwijde betalingsprovider, retailbank en winkelservice, bevestigt een nieuwe aandelenfinanciering van 639 miljoen dollar. De ronde werd geleid door SoftBank's Vision Fund 2, met extra deelname van bestaande investeerders Adit Ventures, Honeycomb Asset Management en WestCap Group, om internationale expansie te ondersteunen en de wereldwijde retailgroei verder vast te leggen.

Andere investeerders van Klarna zijn Sequoia Capital, SilverLake, Dragoneer, Permira, Commonwealth Bank of Australia, Bestseller Group, Ant Group, Northzone, GIC - het soevereine vermogensfonds van Singapore - evenals fondsen en rekeningen die worden beheerd door BlackRock en HMI.

De post-money waardering van Klarna bedraagt 45,6 miljard dollar. Als onderdeel van het GiveOne- initiatief dat eerder dit jaar door Klarna is opgericht, zal 1% van dit opgehaalde kapitaal worden besteed aan initiatieven ter ondersteuning van de gezondheid van de planeet.

Klarna lanceert verder in 21 landen een nieuwe dienst: de Comparison Shopping Service (CSS). Klarna CSS biedt Klarna’s retailers in heel Europa een klantenbereik, een rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) en traffic van consumenten met een hoge koopintentie. Klarna’s vergelijkingssite zal daarnaast nieuwe mogelijkheden bieden voor merken om de surfende consument te bereiken met hun producten.

Terug naar nieuws overzicht