Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2021

Datalek bij Volkswagen Group treft miljoenen Amerikaanse klanten

Datalek bij Volkswagen Group treft miljoenen Amerikaanse klanten image

Een datalek bij een leverancier treft 3,3 miljoen klanten van Volkswagen Group. Het gaat specifiek om klanten in Noord-Amerika. In bijna alle gevallen zijn slachtoffers klant bij Audi, één van de merken van Volkswagen Groep.

Volkswagen Group meldt in een brief aan klanten dat het datalek is ontstaan bij een leverancier van Volkswagen, dochteronderneming Audi en geautoriseerde dealers in zowel de Verenigde Staten (VS) als Canada. De brief is door TechCrunch gepubliceerd. De leverancier zou een database met klantgegevens tussen augustus 2019 en mei 2021 onbeveiligd op internet zijn geplaatst. Het is niet bekend om welke leverancier het gaat.

Wat is uitgelekt?

De gegevens hebben betrekking op de periode 2014 tot en met 2019. Het gaat specifiek om data die is verzameld voor sales en marketing. De data omvat persoonlijke gegevens over klanten en potentiële klanten. Denk hierbij aan namen, adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers.

Van ruim 90.000 klanten is meer informatie uitgelekt. Het gaat hierbij onder meer over informatie waaruit blijkt of klanten in aanmerking kwamen voor een lening. Ook rijbewijsnummers, geboortedata en Social Security-nummers zijn in sommige gevallen uitgelekt.