Facebook-dochter Oculus neemt VR-bedrijf BigBox over

15-06-2021 | door: Redactie

Facebook-dochter Oculus neemt VR-bedrijf BigBox over

Oculus, het VR-dochterbedrijf van Facebook, gaat BigBox VR inlijven. Dat bedrijf uit het Amerikaanse Seattle is vooral bekend van Population One, een zogeheten VR battle royale-game.

BigBox VR gaat na de overname deel uitmaken van Oculus Studios. Het bedrijf laat via zijn blog weten dat er geen gevolgen zijn voor Population One, en dat de game op alle platforms blijft voortbestaan en regelmatig updates blijft krijgen.

Onverminderde ondersteuning

De ontwikkelaar meldt verder dat het onverminderd het Steam + Oculus-platform blijft ondersteunen. Dat omvat diverse Steam VR-headsets, waaronder de HTC Vive en Valve Index. Er zijn bij BigBox VR ook 'veel andere projecten gepland', maar daar wil het bedrijf op dit moment nog geen details over kwijt.

'We kunnen bogen op een jarenlange succesvolle samenwerking met Oculus', licht BigBox VR de reden van de overname toe. Door deel te worden van dat bedrijf, zullen we in staat zijn om betere features te ontwikkelen en nog meer mensen met elkaar te verbinden via virtual reality en games'.

Facebook nam in het verleden al vaker VR-ontwikkelaars over, waaronder Oculus (2014), Beat Games (2019) en - in april van dit jaar nog - Downpour Interactive.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht