Tata Consultancy Services wil binnen tien jaar volledig CO2-neutraal zijn

15-06-2021 | door: Redactie

Tata Consultancy Services wil binnen tien jaar volledig CO2-neutraal zijn

Tata Consultancy Services (TCS), specialist op het gebied van IT-services, consultancy en bedrijfsoplossingen, heeft plannen aangekondigd om de absolute uitstoot van broeikasgassen in Scope 1 en Scope 2, ten opzichte van het basisjaar 2016, met 70% te reduceren om vóór 2030 volledig CO2-neutraal te zijn.

In het onlangs gepubliceerde jaarverslag van 2020-21 heeft het bedrijf deze nieuwe CO2-reductiedoelstelling verder uiteengezet nadat het de vorige doelstelling – om haar CO2-voetafdruk vóór het fiscale jaar van 2020 met de helft te verminderen (ten opzichte van het referentie boekjaar 2008) – eerder dan gepland, had bereikt. In boekjaar 2021 was de precieze CO2-voetafdruk van TCS in Scope 1 en Scope 2 ruim 61,6% lager ten opzichte van het referentie boekjaar 2008.

De kern van TCS’ strategie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, is een verbeterde energie-efficiëntie door meer groene gebouwen aan de vastgoedportefeuille van het bedrijf toe te voegen, een lager energieverbruik van het IT-systeem en het gebruik van TCS Clever Energy™. TCS Clever Energy™ maakt gebruik van IoT (Internet of Things), machine learning en AI om het energieverbruik van kantoorcomplexen te optimaliseren. TCS Vision 25x25 is een strategie waarbij groei van TCS niet bijdraagt aan uitbreiding van haar kantoren. Tevens wordt de uitstoot van zakenreizen en woon- en werkverkeer van werknemers teruggedrongen. Andere elementen die bijdragen om CO2-neutraal te worden, zijn onder meer een toenemend gebruik van hernieuwbare energiebronnen en compensaties voor koolstofverwijdering.

Terug naar nieuws overzicht