Cisco tweakt DNA Center aanbod

12-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco tweakt DNA Center aanbod

Cisco is verheugd om de beschikbaarheid aan te kondigen van de nieuwe Cisco DNA Center-versie 2.2.2 die voortbouwt op het succes van versie 2.1.2, die zelf de hoogste acceptatiegraad kende. Deze softwareversie zal medio juni 2021 algemeen beschikbaar zijn (GA).

Het nieuwe Cisco DNA Center wordt geleverd met verschillende nieuwe innovaties die trouw zijn aan zijn kernmandaat: sterke connectiviteit, verbeterde beveiliging en een fijne IT-ervaring voor zowel gebruikers als beheerders.

Zo is er nu volledige zichtbaarheid via ThousanEyes. Als een organisatie applicaties heeft die afhankelijk zijn van gedistribueerde architecturen, multi-cloudplatforms, een complex web van API's en services van derden, heeft de IT-afdeling waarschijnlijk geen goed inzicht in de prestaties van elke entiteit. Cisco ThousandEyes biedt monitoring voor IT-omgevingen die zich uitstrekken van toegang tot de cloud met behulp van agents die zijn geïnstalleerd en draaien op Catalyst-toegangsschakelaars. Cisco DNA Center maakt de installatie van deze ThousandEyes-agents op toegangsswitches eenvoudig door een oplossing met één klik te bieden om de agent in één keer op alle ondersteunde switches te installeren. Het zal zelfs automatisch de nieuwste versie downloaden en installeren, wat aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen oplevert en het onderhoud vereenvoudigt.

AIOps

Cisco DNA Center blijft verder de rol van AI/ML in netwerken versterken. AI/ML wordt gebruikt voor voorspellende analyses, variërend van het verbeteren van de dekking van draadloze AP-plaatsingen tot het identificeren van wifi-deficiënte gebieden in gebouwen. Met nieuwe vergelijkende analyses kan de IT-professional de prestatieverschillen van netwerkapparaten en clients evalueren, slecht presterende entiteiten identificeren en de algehele netwerkprestaties verder optimaliseren. Nieuwe dynamische heatmaps voor wifi-dekking houden de prestaties per uur van geselecteerde KPI's gedurende de dag bij, waardoor die beter inzicht krijgt, waargenomen problemen kan isoleren en analyses van de hoofdoorzaak uitvoeren. Het nieuwe Baselines-dashboard helpt de ITspecialist de gebruikerservaring te verbeteren door deze beter inzicht te geven in Wi-Fi-onboarding-KPI's voor gebouwen en SSID's, zo meldt Cisco.

De API's van Cisco DNA Center zorgen voor betere netwerkautomatisering, complexe workflows met externe systemen en rapportage. API's voorkomen handmatige overdracht van informatie van Cisco DNA Center naar andere systemen. Sommige van de nieuwe API's die beschikbaar zijn in versie 2.2.2 helpen bij noodherstel, draadloze configuraties, licentiebeheer, compliance-updates en consistente beveiliging.

Lees alle detail hier.

Terug naar nieuws overzicht
Security