HPE en Nutanix werken samen rond hybride cloud en multicloud adoptie

11-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE en Nutanix werken samen rond hybride cloud en multicloud adoptie

Nutanix en Hewlett Packard Enterprise (HPE) hebben een uitgebreide samenwerking aangekondigd om de acceptatie van hybride cloud en multicloud te versnellen door Nutanix Era aan te bieden, een multi- oplossing voor databasebewerkingen en -beheer, gebundeld met HPE ProLiant-servers, als een service via HPE GreenLake. De volledig beheerde cloudservice stelt klanten in staat om applicaties en databases in enkele minuten te implementeren en te profiteren van de flexibele, elastische en pay-per-use-mogelijkheden van de cloud, terwijl ze het beheer, de zichtbaarheid en de naleving van een on-premises omgeving verkrijgen.

"Klanten willen database-operaties en -beheer vereenvoudigen om af te stappen van IT-silo's die vaak kunnen leiden tot hogere onderhoudskosten, beveiligingsrisico's en een gebrek aan flexibiliteit om oplossingen te implementeren en uit te voeren", zegt Keith White, senior vice president en general manager, HPE GreenLake Cloud Services bij Hewlett Packard Enterprise. “Door voort te bouwen op onze succesvolle samenwerking met Nutanix, zullen de HPE GreenLake en de Nutanix Era database operations en management software-oplossing de flexibiliteit vergroten, de operaties vereenvoudigen en de kosten verlagen door een volledig beheerd cloudaanbod te leveren.”

Klanten die Nutanix Era gebruikten, meldden:een positieve ervaring in het verhogen van de snelheid van database-provisioning met 97%, het verminderen van ongeplande downtime om gemiddelde verliezen van $ 35.000 per uur te voorkomen, het verminderen van opslagvereisten voor kopieën en back-ups met 60% en het verminderen van overuren van databasebeheerders met 50%. Door Nutanix Era te combineren op HPE ProLiant-servers, 's werelds meest vertrouwde servers die hoge prestaties, schaalbaarheid en veelzijdigheid bieden om een reeks workloads uit te voeren, en door de oplossing als een cloudservice te leveren via HPE GreenLake, kunnen klanten databasebeheer transformeren met één cloud- klaar platform. Met de oplossingen kunnen klanten taken in hun databases moderniseren, consolideren en automatiseren en krijgen ze ondersteuning voor beheer van meerdere databases, waaronder Oracle Database, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgresSQL en MariaDB.

"We blijven enorm succes zien in onze samenwerking, en HPE GreenLake met Nutanix Era voor databases biedt nog een kans om ons gezamenlijke aanbod te versterken en klanten verder te bedienen", zegt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. “Omdat klanten op zoek zijn naar oplossingen om hen te helpen bij hun reis naar hybride en multicloud, leveren HPE en Nutanix sterke, geïntegreerde oplossingen om hen te ondersteunen op hun reis door prestaties, controle en beveiliging te bieden die beschikbaar zijn als een volledig portfolio, of het nu alleen om door gebruik te maken van de HPE ProLiant DX-serie servers voor privéclouds of te combineren met HPE GreenLake-cloudservices om deze omgeving als een beheerde cloud te laten draaien.”

Deze nieuwste samenwerking tussen HPE en Nutanix toont het aanhoudende momentum en het succes van HPE Greenlake met Nutanix om klanten te voorzien van beheerde hybride cloudservices. HPE en Nutanix hebben in het eerste kalenderkwartaal van 2021 een jaarlijkse stijging van ongeveer 80% gezien in ACV-boekingen, inclusief overwinningen voor HPE ProLiant DX-servers en HPE GreenLake met Nutanix.

"We waren op zoek naar een oplossing die de prestaties en capaciteit snel zou opschalen om zich aan te passen aan de zakelijke eisen van onze klanten en HPE GreenLake met Nutanix leverde een performante en betrouwbare oplossing met lagere initiële kosten en dagelijkse beheeroverhead", zegt Chris Lillie , Head of Cloud Operations, bij CDW ServiceWorks.

HPE GreenLake
HPE GreenLakecloudservices bieden klanten een krachtige basis om digitale transformatie te stimuleren via een elastisch as-a-service-platform dat kan worden uitgevoerd op locatie, aan de rand of in een colocatiefaciliteit. HPE GreenLake combineert de eenvoud en flexibiliteit van de cloud met de governance, compliance en zichtbaarheid die bij hybride IT horen. HPE GreenLake biedt een reeks cloudservices die innovatie versnellen, waaronder cloudservices voor bare metal, compute, containerbeheer, gegevensbescherming, HCI, HPC, machine learning-activiteiten, netwerken, SAP HANA, opslag, VDI en VM's. De HPE GreenLake Cloud Services-activiteiten groeien snel met een totale contractwaarde van meer dan $ 4,8 miljard USD en meer dan 900 partners die HPE GreenLake verkopen.

Tot 31 december 2021 kunnen klanten deze nieuwe mogelijkheden snel inschakelen met voorgeprijsde pakketten op maat, inclusief: Nutanix-softwarelicenties en HPE pay-as-you-go-infrastructuurcapaciteit, evenals opstartservices voor de nieuwe oplossing.

Beschikbaarheid
HPE GreenLake met Nutanix Era voor databases is momenteel beschikbaar voor klanten, met factureringsmogelijkheden voor meters die in juli beschikbaar zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud