AWS Proton application delivery service is beschikbaar

11-06-2021 | door: Witold Kepinski

AWS Proton application delivery service is beschikbaar

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van AWS Proton, een application delivery service die het voor klanten gemakkelijker maakt om de microservices te leveren, implementeren en bewaken die de basis vormen van moderne container- en serverless applicaties.

Met AWS Proton creëert het infrastructuurteam van een klant standaard applicatie-stacks die de architectuur, infrastructuurbronnen, CI/CD-pijplijn (continuous integratie en continuous delivery) en observatietools definiëren, en stelt deze stacks vervolgens beschikbaar aan hun ontwikkelaars.

Ontwikkelaars kunnen de selfservice-interface van AWS Proton gebruiken om een applicatiestack te selecteren voor gebruik met hun code. AWS Proton voorziet automatisch de bronnen voor de geselecteerde applicatie-stack, implementeert de code, en stelt monitoring in, zodat ontwikkelaars kunnen beginnen met het bouwen van serverloze en containertoepassingen zonder de onderliggende bronnen te hoeven leren, configureren of onderhouden.

Er zijn geen verplichtingen of kosten vooraf voor het gebruik van AWS Proton, en klanten betalen alleen voor de AWS-services die worden gebruikt om hun applicaties te maken, te schalen en uit te voeren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud