Equinix opent nieuw IBX-datacenter in Silicon Valley

11-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix opent nieuw IBX-datacenter in Silicon Valley

Equinix opent binnenkort het nieuwste International Business Exchange (IBX)-datacenter in Silicon Valley, gelegen op de Great Oaks-campus in San Jose. Het bedrijf investeert 142 miljoen dollar in het SV11-datacenter, dat naar verwachting op 30 juni 2021 zijn deuren opent. SV11 ondersteunt in de toenemende vraag van bedrijven naar premium datacenterdiensten voor het bevorderen van hun digitale transformatie.

SV11-klanten kunnen hun CO2-voetafdruk verminderen met behulp van Equinix' inkoopstrategie voor hernieuwbare energie en het gebruik van energie-efficiënte systemen in het gehele datacenter. Voor het eerst zet het bedrijf Bloom Energy-brandstofcellen in als primaire bron van energieopwekking. Het elektriciteitsnet en generatoren dienen hierbij als back-upbronnen. SV11 streeft naar een LEED Silver-certificering met een bijzonder lage jaarlijkse Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,17.

"De digitale transformatie blijft in een ongekend tempo versnellen", zegt Jon Lin, President, Americas, Equinix. "In feite zei 47% van de respondenten, in een recente Equinix-survey onder IT-beslissers, dat ze hun plannen voor digitale transformatie hebben versneld. SV11 is wederom een voorbeeld van onze toewijding om onze klanten de juiste plaatsen, partners en mogelijkheden te bieden voor hun digitale transformatie. Nu én in de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters